Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Poslední foto Saši D. (†22) před smrtí: Za několik dní byla zavražděna

Autor: ČTK, INT, zun, ljš - 
5. ledna 2012
05:00

Tady se ještě milá a přátelská dívka Saša D. usmívala. Na univerzitě v Miami se fotila se svými přáteli před odjezdem do Kostariky. Tam ji čekal hrůzný zážitek, který ukončil její život. Psychicky nemocný násilník Alfred Saunders (20) ji brutálně zavražil.

Dva protiklady - oběť a její vrah. Zatímco Saša byla člověk, kterého všichni obdivovali a měli rádi. Byla věřící, usměvavá, přátelská a věnovala se skautingu. Se jménem jejího vraha se pojí drogy, sexuální delikty, násilí a psychické poruchy.

Co je vlastně zač, muž, obviněný z vraždy české studentky Saši (†22)? Na povrch o něm vyplouvají nové informace. Například to, že má Saunders (20) za sebou výcvik čínského bojového umění a pravděpodobně trpí psychiskou nemocí.

Dvacetiletý Brit obivněný z vraždy Alexandry D. se před cestou do střední Ameriky nechal přímo v Číně vyškolit v místním bojovém umění. Při ohledání Saundersových osobních věcí to zjistili kriminalisté, kteří mají jeho případ na starosti. Dnes o tom informoval britský deník The Telegraph.

Kromě této informace z jeho osobních dokladů zjistili i to, že se celý život potýká se srdeční nemocí. Ta je natolik závažná, že musel od dětství podstoupit několik operací. Naposledy v roce 2010.

Nejmenovaný policejní zdroj prozradil, že Saunder měl při sobě dokonce i potvrzení o jakési mentální chorobě. Sepkuluje se, že by mohlo jít o schizofrenii.

The Telegraph informoval i o tom, že kostarické úřady byly na Saundersovu přítomnost upozorněny Interpolem. V jeho hledáčku se muž objevil kvůli několika trestným případům, které spáchal. Patří mezi ně i sexuální napadení.

Mladý násilník napadl českou studentku v jejím stanu. Patnáckrát ji bodl nožem, čímž ji přivodil smrtelná zranění. Stopy v bahně kriminalistům napověděly, že Saunders Sašu před napadením sledoval. Muž je nyní držen ve vazbě ve věznici s nejvyšší ostrahou.  V pondělí čeká obviněného soud.

grillus ( 5. ledna 2012 10:37 )

Že jsou v článcích překlepy, dobře, ale proboha tohle? To není v redakci někdo, kdo by dělal korektury? Ten článek je jak kdyby ho psalo dítě v páté třídě

Zobrazit celou diskusi