Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Svíčky za českou studentku Sašu D. (†22) zaplavily facebook

Autor: ljš - 
3. ledna 2012
18:48

Česká studentka Alexandra D. (†22), kterou na Kostarice kvůli sexu zabil zdrogovaný násilník Alfred Alexandros Mill Saunders (20) měla díky cestování přátele po celém světě. Na facebooku na ni vzpomínají kamarádi z pražské filosofické fakulty i kolegové z univerzity v Miami na Floridě.

Facebooková stránka Saši D. je zahalená v černé a plápolají na ní svíčky. Ty totiž její přátelé použili jako své profilové fotky. Vyjadřují tak smutek nad ztrátou své milované kamarádky.

Alexadříni přátelé svou kamarádku popisují jako milou, obětavou a věřící dívku, která milovala přírodu a cestování. "Nemůžu uvěřit, že se něco takového mohlo stát. Je to obrovský šok pro nás všechny, kdo jsme ji znali," řekla britskému deníku Daily Mail Sašina kamarádka Lenka Janalová. "Saša byla tak milý a hodný člověk. Pořád se smála a každému pomáhala. Dokážu si představit tu hrůzu, když se ten muž objevil v jejím stanu," dodala.

Další kamarád zavražděné dívky, Tomáš Johanovský, serveru řekl, že Saša od svých 15 let pomáhala pražské skautské skupině, kde od 18 let vedla oddíl. "Byla to velmi dobrá kamarádka, která svůj život zasvětila pomoci druhým. Vždycky byla otevřená a přátelská a nikdy o nikom neřekla nic špatného. V každém vždycky viděla to dobré. Byla to jedna z našich nejlepších vedoucích," vzpomíná.

Alexandru ve středu na Kostarice zavraždil Brit, který byl zřejmě pod vlivem drog. Syn londýnské psychoanalytičky a univerzitního profesora, nespáchal podobný útok poprvé. Interpol vydal již dříve varování před jeho sadistickými sklony.

mitoz ( 4. ledna 2012 10:03 )

No smutné. V britském bulváru jsou nějaké fotky.

djaba ( 3. ledna 2012 21:50 )

Škoda , každého života

mim33 ( 3. ledna 2012 19:29 )

Jestli je Bůh všemocný, tak ho na ní poslal.

tigress ( 3. ledna 2012 19:28 )

 Saša od svých 15 let pomáhala pražské skautské skupyně, kde od 18 let vedla oddíl... Autore, ty jsi taky dobrá skup"Y"na... no potěš, co všechno dnes může veřejně psát

Zobrazit celou diskusi