Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Vrah české studentky (†22) na Kostarice: Sadista pod vlivem drog!

Autor: ČTK, oj, Kjos - 
2. ledna 2012
10:49

Brit, který ve středu na Kostarice zavraždil českou studentku Alexandru D. (†22), byl zřejmě pod vlivem drog. Syn londýnské psychoanalytičky a univerzitního profesora, nespáchal podobný útok poprvé. Interpol vydal již dříve varování před jeho sadistickými sklony.

Alexandra D. byla ubodána patnácti ranami nožem do obličeje, krku a hrudníku. Podle předběžných policejních zpráv byl útok na ni sexuálně motivován. Dvacetiletý Alfred Alexandros Mill Saunders policistům řekl, že si na nic nepamatuje. Zůstává ve vazbě a je vyšetřován.

Češka stanovala spolu s dalšími mladými lidmi na pozemku farmy, jejímž majitelem je britský občan. Ten ve středu pozdě večer slyšel křik, a když se přiblížil ke stanu, v němž Češka byla, vycházel z něj Saunders. Oblečení i tvář měl potřísněnu krví. Majitel ho zadržel a s pomocí své ženy svázal.

Usedlost je poblíž města Finca La Libertad poblíž hranic s Nikaraguou. Saunders tam přišel den před vraždou. Policejní velitel Johnny Morales řekl, že není jasné proč.

Saunders pochází z bohaté rodiny. Matka je britská uznávaná psychoanalytička, otec pracuje jako profesor na prestižní londýnské univerzitě. Před lety se rozvedli. "Jsem velmi, velmi šokován," řekl současný manžel Saundersovy matky.

"Ukázal se tam den před incidentem, neměl žádné zavazadlo, pouze šaty, které měl na sobě. Myslíme si, že přišel z Nikaraguy. Z jeho pasu jsme zjistili, že hodně cestoval, že byl v Mexiku i v Číně. Majitel farmy říká, že ho nezná a že mu nenabídl dobrovolnickou práci. Jemu i manželce mu ho prý bylo líto, půjčili mu stan a dovolili mu zůstat," řekl Morales.

Farma leží poblíž hojně navštěvovaného národního parku, v němž se nachází sopka a deštný prales. Je ve velmi odlehlé oblasti a není na ní telefon a nemá ani poštovní službu. Nabízí turistické pobyty, při nichž mohou lidé pracovat na farmě, která hospodaří ekologickým způsobem.

jakub-moravec ( 3. ledna 2012 09:57 )

cinderelo,a děláš to ráda nad,nebo pod?

gevi ( 2. ledna 2012 20:50 )

To bylo v Kostarice, ale představte si u nás: Dva mladí cikáni jen tak spořádaně šli a najednou ten jeden cítil teplo a viděl, že je střelenej. To starej děda zničehonic vytáhl pistoli a začal po nich střílet. Jednoho dokonce zastřelil. A eště si schválně rozbil hlavu, aby měl výmluvu. To jsou teda věci!

gevi ( 2. ledna 2012 20:27 )

Je smutné, že tyhle bestie, i když se o jejich zrůdnosti ví, mohou chodit mezi lidmi, dokud skutečně někoho nezavraždí. Když už se to nesmí preventivně utratit, mělo by se aspoň zajistit, aby se tyhle zrůdy nedostaly mezi nic netušící lidi. On je chudák asi nemocný (schizofrenie), tak to má polehčující okolnosti. Žádné doživotí, ale léčení na psychiatrii, vycházky a po "vyléčení" propuštění. Dokud zase někoho neubodá. Říká se tomu humanita.

gevi ( 2. ledna 2012 20:22 )

Vidím, že tváří v tvář bestiální vraždě máte ty správné starosti - ukázat i za těchto okolností, jak jste chytré.

bibina90 ( 2. ledna 2012 15:15 )

poloostrov nebo ostrov je NA... ostatní V.... Florida, Aljaška je poloostrov..... řešíte nepodstatnosti... když už, řešte si to soukromě, vyhledejte si správnost na internetu a nepište své domněnky co je a není určitě dobře.

Zobrazit celou diskusi