Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C

Řeka Metuje vydala tělo vodáka z povodní, v Ohři našli pohřešovaného od prosince

Pátrání potápěčů na řece Metuji
Pátrání potápěčů na řece Metuji  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, simao - 
20. června 2013
15:22

Těla dvou utopených mužů vydaly české řeky. Na jezu v Předměřicích nad Labem našli vodáka (†47), který zmizel 2. června při plavbě na rozvodněné Metuji. V Ohři nedaleko Loun pak našli muže (†28), hledaného od poloviny loňského prosince.

Zaměstnanec elektrárny učinil dnes na jezu v Předměřicích nad Labem hrůzný nález - objevil zde tělo vodáka, který se 2. června převrhl s lodí spolu s dalšími třemi lidmi na rozvodněné Metuji u Nového Města na Náchodsku. Jeho kamarádům se podařilo dostat na břeh, muž však zůstal pod vodou a už nevyplaval. Následná policejní pátrací akce byla neúspěšná.

Podle mluvčí hradecké policie Lenky Burýškové byla nařízená soudní pitva, která by mohla objasnit příčinu a dobu smrti. Při letošních záplavách přitom zemřelo celkem 13 lidí, mezi nimi právě několik vodáků.

Cizince vytáhli z Ohře, zmizel v prosinci

To v Ohři nedaleko Loun našli již na konci května tělo muže hledaného od poloviny loňského prosince. Pitva již proběhla, podlekrajské policejní mluvčí Aleny Bartošové se osmadvacetiletý cizinec utopil a cizí zavinění nebylo prokázáno.

"Poslední květnový den nahlásil správce vodní elektrárny v obci Pátek u Loun nález lidského těla pod jezem. Hasiči torzo těla zachytili a po příjezdu policie ho z vody vytáhli policejní potápěči," řekl serveru iDnes.cz žatecký hasič Michal Hrdlička.

Povodní Ohře dokonce v prosinci kvůli pátrání snížilo odtok z vodní nádrže Nechranice na zhruba 40 procent, což umožnilo snížení hladiny o 40 centimetrů. Tehdy se asi 200 metrů od řeky našla mužova bunda a mobilní telefon. "Byl naposledy viděn, když odcházel z nočního klubu. V práci ani doma se od té doby neukázal," řekla tehdy ČTK policejní mluvčí Marie Pivková.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi