Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Scénář masakru v Brně: Jako poslední zemřel nejmladší syn

Autor: ljš, ČTK - 
6. června 2013
12:02

Své čtyři příbuzné, kteří mu naprosto důvěřovali, vraždil Kevin Dahlgren (20) chladnokrevně jako stroj. Vyšetřovatelé už dokázali krok po kroku rekonstruovat, co se v tragický den v domě hrůzy odehrálo, proč to ale mladý Američan udělal, zůstane nejspíš tajemstvím.

Osudnou středu 22. května ráno odešla z rodinného domu v Brně-Ivanovicích přítelkyně jednoho ze zavražděných synů. Tehdy ještě netušila, že vidí své blízké naposledy a že si odchodem právě zachránila život.

Během dopoledne pak Kevin Dahlgren ubodal svou sestřenici Veroniku H., jejího manžela Martina H. a staršího syna Filipa. Nejmladší David přišel do domu až po obědě. Netušil, že na něj čeká vraždící monstrum.

Dahlgren pak své oběti znetvořil, aby policii ztížil identifikaci. Těla zabalil do textilie, navršil na hromadu v garáži a zapálil. Sousedé podle vyšetřovatelů zaznamenali slabý kouř vycházející z domu krátce po poledni, v tu dobu mu ale ještě nevěnovali pozornost.

Odjel taxíkem

Kolem 15. hodiny opustil vrah místo činu. Původně se spekulovalo o tom, že ukradl motocykl jedné ze svých obětí a odjel na vídeňské letiště. Policie ale uvedla, že ho tam z centra Brna odvezl taxikář. Mladík se prý choval normálně a žádné stopy stresu na něm nebyly patrné. Na letiště dorazil v 17 hodin.

Hasiči přijeli likvidovat kouř až ve 21:50. Ohni zřejmě trvalo několik hodin, než se v uzavřených prostorách naplno rozhořel. Čtyři mrtvé tak našli až v momentě, kdy už se letadlo s Dahlgrenem na palubě vznášelo na Evropou.

Kauce

Soud ve městě Alexandria v americkém státě Virginia má dnes v 16 hodin rozhodnout, zda Dahlgrena propustí z vazby na kauci.

Česko se snaží o Dahlgrenovo vydání, podle vyšetřovatelů je pro to zajištěn dostatek důkazů. V případě, že by americké úřady žádosti vyhověly, hrozí dvacetiletému mladíkovi až doživotní trest. Až dosud však USA žádného svého občana české justici nevydaly. Kdy Praha předá za oceán podklady k Dahlgrenově vydání, není zatím jasné.

catherin4 ( 7. června 2013 17:10 )

vsak on s nimi nebojoval naraz ale pekne postupne po jednom, vzdy si pockal kym sa dalsi vrati domov. ked s nimi bojoval nozom a sekerou tak vela sanci nemali.

tipr ( 7. června 2013 16:10 )

Pořád je brán jako podezřelý a je proto docela možné že je i jen jeden z podezřelých.

kuna ( 7. června 2013 14:41 )

Ale nikde nepsali ze bylo zjevné ze použil sprchu a ze se i převlekal , tohle jsou stopy které si nemůže nikdo nevšimnout a nedaji se odstranit ani uklidem a taky nikde nepsali casový odstup od vrazd az do odjezdu udajným taxíkem což by se tím dalo domyslet jestli vůbec mohl mít čas na nějaky uklid po sobě .CHybi prostě podrobnosti a detaily o tomhle případu.

pavlos67 ( 7. června 2013 01:59 )

V nekterych komentarich vidim totalni neznalost..Ze nebyl od krve..atd.Opravdu si nekdo z vas mysli,ze to neudelal?Myslite si,ze se nekdo zaprasenej od krve,notabene po tom co udela, neumyje,neprevlekne,neutre stopy otisku..atd.Jo...mozna nejaky primitivni narkac,ktereho chyti do hodiny,protoze nevi co ma delat..V tomto pripade to stopy DNA jisti,ty se normalnimi prostredky odstranit nedaji.Dnes uz bezna praxe.Pokud ho americani pusti na kauci,tak me znovu presvedci o tom,jak prasivej narod to je....

hrneczuhrinevsi ( 6. června 2013 23:20 )

nepisou v tom clanku, ze ten den byli vsichni od rana doma krome tretiho a ten se vratil v poledne

Zobrazit celou diskusi