Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Detaily brněnské vraždy: Američan chtěl své oběti spálit!

Autor: ljš - 
25. května 2013
05:00

Přijali ho u sebe doma a starali se o něj jako vzácného hosta. Mladý Američan Kevin Dahlgren zabil v Brně svou tetu, strýce a dva bratrance během šíleného útoku, který vyděsil i otrlé kriminalisty. Těla svých obětí chtěl spálit, což ho prozradilo.

Přestože čeští vyšetřovatelé odmítají sdělit podrobnosti Dahlgrenova šíeného útoku, podle amerického serveru New York Daily News zabiják své oběti ubodal nožem ranami do hlavy a krku. To potvrzují i sousedé zavražděných. "Vím, že kriminalisté našli vražednou zbraň, je to nůž," řekla jedna z nich serveru Tn.cz. Ten vrah po činu hodil do kanálu, kde ho detektivové obejvili.

Psychopatický Američan si svůj čin očividně dopředu plánoval. Své oběti zabíjel postupně, jak přicházely domů. Tři z nich se ve sklepě pokusil spálit, benzínové splodiny však v momentě, kdy škrtl zápalkami, vybuchly. Těla později objevili hasiči přivolaní k požáru. Z místa činu pak odjel s drobnými popáleninami na motorce zavražděného strýce do Vídně, kde s předem zakoupenou letenkou nastoupil do letadla.

U soudu

FBI ho pak zadržela na letišti ve Washingtonu. Hned v pátek stanul v zeleném vězeňském munduru před americkým soudem. Dahlgren zde řekl, že si najme vlastního obájce, kterého zaplatí jeho rodiče žijící v Kalifornii.

V soudní síni se choval klidně a slušně, když ho soudkyně Theresa Caroll Buchanan poslala do vazby, řekl jen tiše: "Děkuji, ctihodnosti."

dobrotka ( 25. května 2013 16:21 )

Dobre rano. Co je noveho?

maximillian ( 25. května 2013 14:47 )

popocapicus : pises nektere veci pravdive a nektere jsou pouze tvoje typicke Cechackovske naivni dedukce. Vyhledej si nejdriv na netu fakta at nemusis ze sebe delat Hurvinka Takze : Kevin D. mel a ma dotedka zdravotni pojistku ve Statech ktera pokryva i psychyatricka leceni. Takze by to jeho rodinu nezruinovalo... Leil se na hlavu od detstvi a nezruinovalo je to dotedka... Dale, to ze ceske zdravotnictvi je levnejsi neznamena ze on jako turista ktery prijel na par tydnu/mesicu navstivit sve pribuzne v CZ mel pristup k nemu. A uz vubec nemel pristup k psychiatricke lecbe v Cesku. A po treti jeho rodice ho vubec neposlali se LECIT do Ceska ale pouze zmenit prostredi a navstivit svoji tetu v Brne.... Tak si sve pohadky nech pro svoji babicku

popocatepetl ( 25. května 2013 14:00 )

Ono teď vlastně aspoň teoreticky může i hrozit, že dům zavražděné rodiny, nebo jeho část, připadne matce vraha.

popocatepetl ( 25. května 2013 13:54 )

Neví. jediná možnost je, že pokud čeští vyšetřovatelé mají skutečně neprůstřelné důkazy, např. i DNA, že by se Američané mohli zaleknout tak velkého bezpečnostního rizika ve své zemi a vydat ho. Hromadná vražda mírumilovné, všemi oblíbené rodiny není jen tak nějaká krádež. Podezřelý možná trpí schizofrenií (jeho rodina ho odeslala k příbuzným do Brna kvůli "krizi identity", jak oni tomu říkali, což nasvědčuje tomu, že mohlo jít o schizofrenii) a léčit si schizofrenii v americkém zdravotrním systému jeho rodinu finančně zruinuje nejvýše do roka. Takže rodiče asi teď mají také těžkou hlavu, jak se k tomu postavit. Mysleli si, že to vyřešili (odeslali ho na jiný kontinent, kde je zdravotní systém levnější) a ono to skončilo tak strašnou tragédií. Někdo by měl ale aspoň vyšetřovat, jestli skutečně nešlo o plánovanou vraždu se zištném motivem odstranění dědiců a jestli "krize identity" nebyla nahraná. Pokud šlo o spontánní čin psychicky nemocného člověka, pak je přinejmenším zvláštní, že podezřelý kromě toho, že byl schopen zamordovat 4 zdravé, silné, dospělé lidi a pokusit se zlikvidovat těla, tak si s chladnou hlavou sehnal uprostřed noci odvoz na nejbližší zahraniční letiště, odkud jsou přímé lety do USA (při přestupu v Evropě by ho celníci a policie už asi stačili zatknout) a zmizet do své země, kde nemůže být souzen a trestán.

kuna ( 25. května 2013 13:17 )

Maximilný Lizoun Analu

Zobrazit celou diskusi