Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Déšť zvedá hladiny řek: Hasiči pátrají po vodákovi, zbyl po něm jenom kajak s věcmi!

Hladiny některých řek začínají nebezpečně stoupat
Hladiny některých řek začínají nebezpečně stoupat  (Autor: ČTK)
Autor: psch, ČTK - 
31. května 2013
21:14

Meteorologické předpovědi se začínají stávat skutečností. Na deštivý květen začíná pomalu navazovat ještě deštivější červen a vydatné pršení začíná zvedat hladiny některých řek. Na Plzeňsku dokonce vyhlásili už 3. stupeň! Hasiči navíc pátrají po ztraceném vodákovi.

Třetí stupně povodňové aktivity jsou od 14:00 v Nové Huti, kde by měla hladina Klabavy postupně ustupovat, a na odtoku z vodní nádrže Klabava, kde je podle dispečerky povodí Vltavy Jany Práškové vinou odpoledních srážek "pořádná trojka". Třetí stupeň by tam měl zřejmě trvat déle," uvedl dispečer Karel Zelenka.

Náhodní kolemjdoucí objevili kolem 18:00 mezi Plzní-Koterovem a Starým Plzencem na břehu rozvodněné řeky Úslavy prázdný kajak s osobními věcmi.

"Po vodákovi pátráme, prohledáváme okolí. Terén je dost rozbahněný, do vody se zatím nemůže," řekl velicí důstojník krajských hasičů Milan Klouda. Na místě je také policie.

"Povolali jsme vrtulník s termovizí. Až přiletí, nasedne do něj kolega se znalostí terénu. Hasiče jsme znovu povolali," řekla policejní mluvčí Hana Štefflová. Podle ní nejde říci, do kolika hodin bude dnes pátrání trvat. Záchranáři neví, jestli doklady v lodi patří pohřešovanému vodákovi.

zadnice ( 1. června 2013 10:26 )

Vlezl tam schválně přes veškerá varování, tak nehledat, nevyhazovat zbytečně peníze. Však on se objeví.

jarypadlo ( 1. června 2013 08:43 )

Termovize už někdy něco našla?Akorát teplej P.R.D.

francjosef ( 31. května 2013 21:37 )

Debil,co tam lezl.

Zobrazit celou diskusi