Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hrůza ve Vítkově: Dva kluci (6) napadli s noži v ruce Tomáše (8), když se vracel z obchodu

Chlapci z této ubytovny údajně napadli s noži v ruce osmiletého Tomáše, když šel z nákupu
Chlapci z této ubytovny údajně napadli s noži v ruce osmiletého Tomáše, když šel z nákupu  (Autor: Blesk - Jiří Krušina)
Autor: Jiří Krušina - 
31. května 2013
16:45

Opravdovou hrůzu zažil Tomáš B. (8) z Vítkova. Vracel se z obchodu s chlebem v tašce, když jej údajně napadli dva romští chlapci (6) s noži v ruce. Prý mu hrozili pobodáním.

Tomášova matka zrovna dávala do postýlky malou Marušku (1), když slyšela křik a pláč. „Podívala jsem se z okna a stál tam Tomášek, panicky řval, že ho chtějí bodnout dva kluci,“ popsala chvíle hrůzy Blanka B.

Potyčka mezi ridiči

Matka vyběhla ven a vydala se za údajnými útočníky k nedaleké ubytovně. „Řvala jsem, kde jsou ti hajzlové. Ale to už tam stáli jejich rodiče a začali mi nadávat. Vše jsem oznámila na policii, jenže protože jsou nezletilí, tak se jim nic nestane,“ posteskla si žena.

Nechtěli ho zabít

Někteří Romové z ubytovny o útoku nic neví. Druzí slyšeli, že nešlo o útok. „Jsou to děcka a stála tu s nožem, když si krájela chleba. Možná, že se ten kluk leknul, ale rozhodně ho ty děti nechtěly zabít,“ popsal incident obyvatel ubytovny.

Policie případ předala sociálce

Útok na Tomáše (8) potvrdila i policie. „Matka napadeného dítěte nám incident oznámila. Šetřením jsme ustanovili za možného útočníka šestiletého chlapce. Po zadokumentování jsme případ předali odboru sociální péče. Policie vzhledem k nízkému věku pachatele nemůže zahájit jeho trestní stíhání,“ řekl policejní mluvčí z Opavy René Černohorský.