Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ubil družku (†23) paličkou na maso, za mřížemi stráví 24 let!

Soud poslal vraha na 24 let za mříže
Soud poslal vraha na 24 let za mříže  (Autor: Ivana Žáková)
Autor: shp, Ivana Žáková - 
23. listopadu 2012
10:53

Výjimečný trest udělil Krajský soud v Ostravě Ladislavovi Kováčovi (41). Muž, který ubil svoji družku paličkou na maso, za mřížemi stráví 24 let. Násilník ženu opakovaně bil a nutil k tomu i jejich tři děti (5,4,2).

Případ je výjimečný nejen způsobem zranění, ale také tím, že otec nabádal své děti, aby do zraněné a bezbranně na zemi ležící matky stejně jako on kopaly, skákaly po ní a vulgárně jí nadávaly. Družku dokonce nutil, aby před zraky dětí s ním souložila. Ženu bil každý den a podle svědků několik let. Ona ze strachu mlčela a rány u lékařů vysvětlovala tím, že třeba spadla ze schodů.

Děti do matky kopaly

Rodina bydlela na ubytovně ve Vítkově na Opavsku. Tam nezaměstnaný Kováč také družku den co den týral a nutil k tomu i děti. Hana Š. (†23) s ním udržovala vztah už od svých dvanácti let a byla na tyranovi zcela závislá. Ke všemu vyrůstala ve stejně tyranském prostředí. Nechala se od druha  mlátit hlava nehlava a také ponižovat. Děti si přitom braly ze svého tyranského otce příklad a chovaly se pak stejně jako on.

Dneska tě zabiju!

Tyranství vyvrcholilo letos v únoru trýznivou vraždou. Kováč mlátil družku od osmi hodin večer do páté ráno. Sousedé slyšeli, jak řve: „Ty…, já tě dneska stejně už zabiju!“. Ženu mlátil pěstmi i paličkou na maso i přesto, že ho stále prosila, ať ji už neubližuje, protože to moc bolí.

Když ležela pobitá na zemi, tak po ní Kováč pak silou skákal a kopal jí hlavně do břicha. Družce roztrhnul dvanácterník, ledvinu, játra, tenké i tlusté střevo. Podle lékařů musela strašně trpět, než v nemocnici i po složité operaci na druhý den zemřela.

Lhal záchrance

Kováč navíc odmítl družce zavolat záchranku. Udělal to až na naléhání sousedky. Operátorka slyšela, jak nějaká žena sténá bolestí. Také hlas Kováče, jak povídá: „Ne, že řekneš, že jsem tě zbil!“. Operátorce pak sdělil, že jeho družka upadla ze schodů a má velké bolesti a pohmožděniny na hlavě i břiše.

Děti jsou v domově

Všechny tři děti skončily v dětské domově. Co je nejhorší, tak zejména na nejstarším synovi (5) se otřesná výchova už podepsala. Při sebemenším konfliktu reaguje agresivně a znalci nevylučují, že se v dospělosti bude k ženám chovat stejně tyransky jako jeho otec.

„To je také jeden z důvodů, proč jsme se rozhodli pro výjimečný trest. Tento případ se vymyká běžnému zločinu vraždy. Pachatel má naprostou neúctu k lidskému životu, matce tří dětí i vlastním potomkům. Resocializace je u něj ztížena,“ vysvětlil verdikt předseda senátu Martin Kaňok.

Ladislav Kováč nikdy nevypovídal ani se k vraždě nevyjádřil. Celý rozsudek si vyslechl se sklopenou hlavou a nakonec se proti němu odvolal.

ornel ( 31. května 2013 19:13 )

za ty roky tam pěkně vybledne

ornel ( 31. května 2013 19:12 )

odvolá se a sníží mu ntrest tak,jako vrahům taxikáře v jablonci

buban ( 23. listopadu 2012 20:22 )

no, nejspis jo. Ale stejne to nechapu. Kdyz vidim toho da.ca.na-blila bych, ne to nechat na me vlezt. Stary hnusny mo.ron, ona pry pekna mlada holka-jenomze taky furt ozrala. Kdovi, z ceho ona sama vzesla-kdyz na tomto da.ca.no.vi byla zavisla od svych 12ti let. Kazdopadne to ho.va.do melo dostat dozivoti na uranu-a ne nejakych par let v zotavovne.

londynskypes ( 23. listopadu 2012 20:01 )

byli taky sjeti

buban ( 23. listopadu 2012 19:52 )

a co ti sousedi, kteri slyseli curbes a volani o pomoc? Od osmi od vecera do rana do peti? Ze nezavolali poldy? Zvlaste pak, kdyz tato situace tam byla casto. No zrejme to ostatni obyvatele ubytovny povazovali za dobry folklor.

Zobrazit celou diskusi