Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Tomáš (15) jde za útok paličkou do vazby: Rodiče se za něj omluvili

V této škole Tomáš útočil.
V této škole Tomáš útočil.  (Autor: Jana Ulrichová)
Autor: Jana Ulrichová, evakk - 
28. září 2011
12:28

Byl premiantem na základní škole a měl všechny předpoklady stát se jím i na chomutovském gymnáziu. Tomáš H. (15) si ale budoucnost zkazil jen těžko pochopitelným činem. S maskou na tváři, vyzbrojen nožem a paličkou na maso napadl sekretářku školy. Soud ho za to ve středu dopoledne poslal do vazby.

Tichý, nenápadný, do sebe uzavřený. Velmi chytrý, ale při tělocviku neobratný. Tak Tomáše T. popisují spolužáci. „Na základní škole, ze které k nám přišel, byl nejlepší,“ potvrdil i ředitel gymnázia Jaroslav Zahrádka, který si stejně jako ostatní nedokáže vysvětlit, co chlapce se samými jedničkami k tak šílenému činu vedlo. Vzhledem k tomu, že po napadení nesouvisle hovořil o teroristické organizaci, globalizaci a právech České republiky, domnívají se někteří, že se zhlédl v Norovi Breivikovi, který na ostrově Utoya povraždil desítky nevinných lidí.

Mladík na sekretářku, která se bavila na chodbě školy s ekonomkou, zaútočil v pondělí ráno. Zřejmě nešlo o osobní mstu, spíše v ní viděl reprezentanta nenáviděného systému. Žena, kterou lehce zranil a především k smrti vyděsil, o svém zážitku nechce mluvit. Jak Blesk zjistil, chlapcovi rodiče se jí už za jeho jednání omluvili.

Policisté Tomáše H. obvinili z pokusu o těžké ublížení na zdraví a z nebezpečného vyhrožování. Na soud bude čekat ve vazbě. Jako mladistvému mu hrozí až pět let vězení.

jahyna ( 30. září 2011 19:28 )

resp.policajtum to asi rekl pri vyslechu...ale to se asi tezko dozvime

jahyna ( 30. září 2011 19:20 )

nevyplave opravdu ne

e.44 ( 29. září 2011 22:42 )

To by mě taky zajímalo, ale rozhodně to tak vypadá. Mohlo by to být objasněno až název organizace někde "vyplave".

jahyna ( 29. září 2011 19:17 )

co je špatně????proboha ten kluk kolem sebe mlátil paličkou a mával nožem, chtěl ublížit nevinnému člověku!!!!

jahyna ( 29. září 2011 19:12 )

proč by to měli chtít zahrát do autu???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání