Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Školák (15) pobodal nožem o tři roky mladšího chlapce

Nožem pobodal bezbranného chlapce - ilustrační foto
Nožem pobodal bezbranného chlapce - ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, bali - 
29. dubna 2011
10:50

Další hrůzný případ napadení nožem a opět mezi dětmi. Ostravský školák (15) pobodal o tři roky mladšího chlapce, který skončil v nemocnici. Hádka mezi chlapci se zvrhla ve rvačku, při níž starší z nich vytáhl nůž a několikrát protivníka bodl.

Ostravský případ se stal kolem 13:30. "Podezřelý poškozeného podle dosud zjištěných informací bodl kapesním nožem a způsobil mu zranění, které si pravděpodobně vyžádá dobu léčení delší než sedm dnů. Chlapec byl převezen do nemocnice," řekla mluvčí.

Kriminalisté už vyslechli svědky a na místě zajistili i útočnou zbraň. Mladík byl obviněn z ublížení na zdraví a výtržnictví. Dospělému by za to hrozil až pětiletý pobyt ve vězení, mladistvému pak poloviční trest.

Pobodání dětí ostravští policisté naposledy řešili loni v listopadu. Šestnáctiletý mladík tehdy postupně v Ostravě-Zábřehu nožem pobodal tři děti ve věku devět, 13 a 14 let. Nejvážněji zranil nejmladšího z chlapců. Utrpěl vícečetná bodná poranění v oblasti krku, ruky, břicha a pánve a byl v ohrožení života. Útočníka policie obvinila z pokusu o vraždu.

Ve středu se obětí útoku stala v Karviné školačka ve věku kolem deseti let. Policie k případu zatím nechce zveřejnit informace. Objevily se ale spekulace, že útočníkem, po kterém kriminalisté pátrají, byl místní narkoman. Údajně nožem napadl skupinu hrajících si dětí, z nichž pouze dívka utrpěla bodné zranění. Objevily se dokonce spekulace, že dívka byla i znásilněna.

crakazasecrak ( 30. dubna 2011 08:13 )

SMRT,SMRT,SMRT...!!!!!

sakra ( 29. dubna 2011 13:13 )

Kam až jsme to dospěli, co se to u nás děje? Vždyť to nemá obdoby. Nedivím se, že lidé touží po tom, aby se cítili bezpečně alespoň jako před listopadem a nebáli se vyjít na ulici.

zaviracispendlik ( 29. dubna 2011 12:37 )

nastala doba, aby se rodiče zamysleli nad sebou, nad výchovou svých dětí. Škola by měla mít větší pravomoce a naše zákony by se měly změnit. Je ti 15, ale zodpovídáš plně za své činy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

crakazasecrak ( 29. dubna 2011 12:36 )

parchanta zavřít na doživotí!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání