Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Násilníka, který pobodal dívku (10), zadržela zásahovka

Autor: Ivana Žáková, Kbali - 
1. května 2011
14:00

Násilník podezřelý z brutálního pobodání a sexuálního zneužití Lenky (10) z Karviné, zůstává za mřížemi. Zásahová jednotka ho zadržela z pátku na sobotu. Podle svědků měl útočník bydlet také v Karviné-Novém Městě, dokonce nedaleko místa zločinu.

Blesk byl první, který přinesl informace, že mladý násilník přepadnul školačku zřejmě ze sexuálních pohnutek. Zaútočil ve středu kolem páté hodiny na čtveřici dívek (10 až 16), které si hrály poblíž železniční trati několik stovek metrů od čtvrtě, ve které bydlely. S dívkami, které útok na nejmladší kamarádku viděly, Blesk také exkluzivně hovořil. Násilník je pronásledoval s nožem v ruce a bezdůvodně začal bodat právě do Lenky, která při útěku upadla na zem.

Dívka přežila jen zázrakem, utrpěla sedm bodných ran mimo jiné do sleziny. Jedna z nich jen tak tak minula srdce. Je stále ve vážném stavu, ale naštěstí už mimo ohrožení života. Život Lence zřejmě zachránila jedna z kamarádek, která mobilem přivolala policii.

Policie potvrdila, že zadržela muže podezřelého z pobodání dívenky. Má i jeho koženou bundu, boty a rifle, které si útočník při útěku, když byl pronásledován policií, vysvléknul a zahodil. Důležité budou pachové stopy, které by mohly násilníka usvědčit. Pobodaná dívka tvrdila, že z útočníka cítila lepidlo. Zda to byl narkoman, to policie zatím také nepotvrdila. „Ještě dnes nebudeme komentovat ani vyvracet žádná tvrzení,“ sdělila Blesku mluvčí severomoravské policie Soňa Štětínská.

gevi ( 1. května 2011 20:25 )

nemohou popravit, měl by mít na vybranou. Buď do smrti zavřený, nebo dokonalá fyzický kastrace, pokud tu byl opravdu sexuální motiv. Plus samozřejmě trest, jaký dostane nyní. Jójó, to by se tak lidem líbilo. Šikovný advokát mu najde spoustu poůehčujících okolností, třeba, že se děvčata hlasitě smále a tím ho vyprovokovala a za pár let je venku.

vonamula ( 1. května 2011 16:15 )

... a na stoleček mu připravit prádelní šňůru s příručkou "Jak správně vázat uzly". Zkontrolovat až ráno !

587587 ( 1. května 2011 15:41 )

omluva za 2x mít

587587 ( 1. května 2011 15:41 )

aby ho přešly choutky a useknout ruce, aby již nikoho nepobodal! I když tak přemýšlím, když nebude mít mít ruce, tak nechat mu péro bude možná větší trest.

Shelby16 ( 1. května 2011 14:57 )

že zas na jednoho grázla spadla klec !! A dívce přeju brzké uzdravení

Zobrazit celou diskusi