Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Mladík (16) z Ostravy rapoval o kudle v břiše a šel vraždit

Autor: Ivana Žáková, apk - 
29. listopadu 2010
12:52

Tři děti v krvi, a proč? Ze vzteku, že ho nechala holka, pobodal Radim (16) z Ostravy-Zábřehu bezdůvodně a zákeřně během půl hodiny tři chlapce. Jak Blesk vypátral, o bodání do kluků na dětském hřišti Pyramida mladík už dříve hovořil, o kudle v břiše dokonce zpíval ve svých raperských písních.

Radim podle místních vyrůstal v pěstounské péči, jeho máma sedí v kriminále. Většinu času trávil v posilovně nebo ve svém amatérském studiu skládáním raperských písní a také na ulicích sídliště poblíž Bělského lesa v Zábřehu.

Policie ho v pondělí obvinila z pokusu o vraždu. Státní zástupce již soudu podal návrh na vzetí do vazby. Mladík je svému okolí nebezpečný! Policie zatím nenašla nůž, kterým napadl tři chlapce.

Popíjel a mluvil o tom, že všechny pobodá

„V písničkách zpíval často o smrti a o noži, že jeho kudlu pocítí lidi v břiše,“ řekl Blesku Radimův kamarád. Zejména mladší děti ze sídliště se ho bály. „Choval se někdy jako psychopat.

PÍSEŇ MŮŽETE SLYŠET ZDE

Prostě mu ruplo v hlavě a říkal, že na dětském hřišti všechny pobodá,“ pověděla Blesku Stefanie. Osudnou sobotu šel Radim popíjet alkohol do Bělského lesa.

Dívka se ho bála

„Když ho někdo naštval, hrozně se vytáčel. Měl vypito a náhle se zvedl a odešel za svojí holkou,“ popsal Blesku kritický večer Jan Tancoš (18). Dívka se Radima bála a opětovně ho odmítla.

Poté, co se dostal do křížku s jejím novým chlapcem, šel si vybít zlost na ulici. Nejprve zamířil do Bělského lesa a pobodal na lavičce sedícího Roberta (14), pak zamířil na hřiště a bodal jak pominutý do Martina (9).

Falešně obvinil kamaráda

O čtvrt hodiny později si hněv vybil na Denisovi (13) u baru Avion. Když ho záhy zadržela policie, falešně z útoku obvinil kamaráda Michala K. (16). „Byl jsem doma s rodiči, když mě zatkla policie. Vůbec jsem nevěděl, co se stalo. Vyslýchali mě sedm a půl hodiny,“ přiznal Blesku Michal.

„Ti dva pobodaní kluci byli moji spolužáci z osmé třídy. Nic mu neudělali. Bylo mu prostě jedno, na koho zaútočí,“ řekl Blesku Roman B. (14). Případ převzala krajská kriminálka. Útok vyšetřují jako pokus o vraždu. Zbraň hledali včera odpoledne na střechách budov i hasiči.

Jak jsou na tom zranění

Martin (9): Pobodán byl zákeřně zezadu do krku, pánve a pak břicha, když se houpal na dětském hřišti na houpačce. Podrobil se ve Fakultní nemocnici v Ostravě náročné tříhodinové operaci. Je už mimo ohrožení života, jeho stav je však nadále velmi vážný.

Denis (13): Byl pobodán do hrudníku. Byl operován v Městské nemocnici Fifejdy a jeho stav je stabilizovaný.

Robert (14): Utrpěl poranění zad a ruky a brzy bude propuštěn do domácího léčení.

Útočil kvůli rozchodu s dívkou

17:00 Radim popíjí alkohol v Bělském lese a pak jde za svojí bývalou dívkou. Ta ho opětovně odmítá. Před domem se pere s jejím současným chlapcem.

17:31 Bodá do první oběti. V Bělském lese v ulici Svazácké sedí na lavičce Robert (14). Zhrzený a vzteklý Radim k němu přichází a se slovy: „Jsi dobrý chlapec“ ho bodá do rukou a zad.

17:40 Radim prochází známým dětským hřištěm Pyramida na ulici Patrice Lumumby. Několikrát zákeřně zezadu a pak také do břicha bodá do Martina (9) sedícího na houpačce.

18:00 Poblíž baru Avion v ulici Patrice Lumumby, kde také pil alkohol, nečekaně bodá Radim do hrudníku třetího chlapce, Denise (13).

18:11 Radim je zadržen a útok svádí na kamaráda Michala K., který byl omylem zadržen a vyslýchán na policii více než sedm hodin.

olesja ( 30. listopadu 2010 11:48 )

Řekla bych spíše RAPL...

husqarnowicz ( 30. listopadu 2010 11:03 )

Rap je z velké části "hudba" agresívních trotlů. Jinak tomu snad ani nemůže být,když vznikl v černošských čtvrtích amerických velkých měst v komunitách,které inteligencí a kultivovaností zrovna nevynikají. Hovadiny se světem šíří rychleji než cokoli jiného,takže bylo jen otázkou času,kdy se této násilnické pakultury chytne nějaký místní magor doslova a provede něco tak hrozného. Vždyť rap k tomu často přímo vybízí!

urania ( 30. listopadu 2010 08:23 )

Pro tohoto darebáka bez ohledu na věk TREST SMRTI. Je to nacista a je nebezpečný všem lidem. Navíc je zbabělý a proto si vybírá k ukojení svých pudů děti. Zaslouží jednoznačně smrt. Dokud se společnost nezačne proti takovým darebákům bránit výstražnými tresty, budou se množit. Zrušení trestu smrti je pseudohumanita.

letajici_svec2 ( 30. listopadu 2010 00:05 )

to co zanedbala spolecnost spravi elektrosoky, kluk by byl zase jako buk a mohl by pracovat v kamenolomu a hradit poskozenym ujmu - treba do konce zivota. Za komancu by se snim nesrali par elektrosoku, plegomazin a repoval by 24 hod/denne

lo2f ( 29. listopadu 2010 23:49 )

ale nakonec ho stejně propustí. Je to opravdu nutné čekat až spáchá další zločin aby ho mohli znova zašít a chránit tak společnost?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání