Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Nechutná hra oslavuje ostravského šílence

Autor: Aleš Půček - 
11. prosince 2010
05:00

Něco tak nechutného snad nemůže vymyslet normální člověk. Ostravský maniak, který na konci listopadu brutálně pobodal tři nevinné děti má ale opravdu obdivovatele. Ti dokonce připravují hru, která hráče vyzývá, aby si zkusili "kariéru" rapera Nifesta. A právě tak si říkal Radim (16), který otřesný útok na malé děti uskutečnil.

Ze vzteku, že ho nechala holka, pobodal v listopadu Radim (16) bezdůvodně a zákeřně během půl hodiny tři malé chlapce. O bodání do kluků na dětském hřišti Pyramida mladík přitom už dříve hovořil, o kudle v břiše dokonce zpíval ve svých raperských textech. Martin (9), Denis (13) a Robert (14) si děsivou vzpomínku na zbabělý útok ponesou po celý zbytek života.  A jak se mají asi cítit, když na oslavu maniakova útoku dokonce vzniká počítačová hra.

Buďte jako on

"Vítejte na oficiálních stránkách připravované hry Nifest. Na co se můžete těšit? Hráč se vžije do role mladého rappera jménem Nifest, jdoucího za slávou. Nic však nebývá snadné, a Nifest se bude muset vypořádat s mnohými nástrahami."

Tak takhle vítají dosud neznámí autoři připravované hry návštěvníky stránky, na nichž si budou moci zájemci o Nifestovu kariéru jeho příběh zopakovat. A aby bylo jasné o co jde, hned na úvodní stránce hry je fotka Radima jak drží v ruce nůž.

Obyvatelé jsou zděšeni a mají strach

Připravovaná hra se má odehrávat ve městě, které bude vypadat jako Ostrava. Bude mít stejné ulice a stejné budovy. Obyvatelé čtvrti, ve které se útok odehrál, jsou naprosto zděšeni.

"Jak může někdo něco takového udělat? To chtějí, aby nám tady po pískovištích běhali další zabijáci? Vždyť je to nechutné." V jejich názorech se odráží zděšení i obavy, že může existovat někdo, koho by hra přesvědčila k tomu, aby podobně odporný skutek napodobil.

Vždyť z idiota, kterého odsoudila i drtivá většina české raperské komunity, dělá hra hrdinu.  Neznámým autorům však zatím nic nehrozí. Nejde to totiž údajně klasifikovat jako trestný čin. Ti si tak v klidu, bezpečí a anonymitě mohou dál hrát na tvrdé hochy, zatímco rodiče malých dětí jímá z podobného cynismu hrůza.


tomaskozel ( 14. prosince 2010 19:46 )

Člověk, který - byt jen ve hře - běhá s nožem v ruce a bodá do devítiletého děcka je psychopat a měli by ho preventivně vykastrovat.

milo ( 14. prosince 2010 13:40 )

jako další jiná, jen s tím rozdílem, že tato má reálný podtext....za půl roku nikdo nebude vědět kdo ten raper Nefisto byl a proč vůbec ta hra vznikla...kromě tedy inkriminovaných rodičů a dětí...kdyby se mělo zavírat pokaždé když výjde nějaká brutální hra...tak ekonomika zkrachuje a lidi se budou bavit jinak...třeba reálně...a ne jen na počítači....já osobně si velice ráda zastřílím na kompu abych ze sebe vyustila páru a přitom si představuju, že ten komu jsem zrovna ve hře ustřelila palici je někdo reálný....kdo to nedělá? Jasně, že ti kdo se k tomu článku vyjádřili by to NIKDY neudělali....

gevi ( 12. prosince 2010 18:48 )

Gogo taky reaguju až dneska. Už několikrát jsem vás žádal, abyste reagoval na to, co opravdu píšu a nevkládal mi "do huby" vaše výmysly a s nimi pak polemizoval. Já jsem nehodnotil žádnou Havlovu amnestii, ani podíl Havla na revoluci. Socialismus by stejně padl, protože padl všude ve světě. Ale o to teď opravdu nejde. Já jsem napsal jen a pouze to, že Havlův podíl na zrušení trestu smrti je podružný. A tak to skutečně je. Chtěli jsme vstoupit do EU (opět nepíšu, jestli to byl dobrý nebo špatný úmysl) a v celé Evropě je trest smrti zrušený. A tak byl zrušený i u nás a nezáleží, kdo byl v té době prezident nebo premiér nebo ministr spravedlnosti. Byl by zrušen tak jako tak. Vy vidíte napsáno Havel a hned začnete vaše patetické vzletné fráze jako opsané z komunistického tisku. To není pokárání, to je hodnocení obsahu vašeho příspěvku. Já taky vím, jak komunisté hodnotí polistopadový vývoj.A v tom se s nimi shodnete. Znovu píšu, to není výtka. Ostatně komunisté jsou parlamentní stranou a docela se jim daří. Ale o tom polemizovat nechci.

gevi ( 12. prosince 2010 18:38 )

Já jsem to otevřel až dneska, takže reaguju asi marně. No zkusme to. Asi neznáte mé příspěvky k různým brutálním činům, jako jsou vraždy dětí, nebo když ti dva Romové málem umučili toho chlapce. Tyto příspěvky končím asi takovouto větou: Když už není možné dát jim uspávací injekci, mělo by být stoprocentně zaručeno, že se už nikdy mezi lidi nedostanou. To je můj postoj k zrušenému trestu smrti. Ovšem pravda je, že ve státech tzv. normálních nebo chcete-li v celé EU je trest smrti zrušen proto byl zrušen i u nás. Nic více jsem nenapsal a děkuji vám, že mi přejete, aby někdo zprznil nebo zamordoval mé blízké.

gogo ( 12. prosince 2010 14:19 )

Napiš mi spíše v čem nemám pravdu chlapče. Byl bych velice rád kdybych se mýlil.... Ale bohužel.... A co se Tebe týče .... nomen - omen ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání