Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Zabiják z Ostravy: Násilí mu tolerovali

Autor: Ivana Žáková, jos - 
1. prosince 2010
08:59

O násilnické povaze Radima (16), který v sobotu postupně pobodal tři děti, věděli už na základní škole učitelé, rodiče spolužáků i sociálka.

Jeho agresivní chování šokovalo děti na sídlišti v Zábřehu, věděli o něm strážníci a dokonce policisté, kteří ho už stíhali za násilný čin. Nikdo s ním ale nic zásadního nezmohl.

Včera ho soudkyně poslala do vazby. Radim popíjel alkohol, hrozil pobodáním a v klidu si chodil s nožem po sídlišti plném dětí. Na krku měl přitom už obvinění z ublížení na zdraví. Přestože ředitel školy, do níž Radim chodil, Leoš Gregor pro aktuálně.cz uvedl, že bylo jen otázkou času, kdy ten kluk něco takového udělá, včera chování Radima odmítl jakkoliv komentovat. Vedení školy prý chlapcovo násilnické chování hlásilo na sociálku, klukovi se věnovali i psychologové.

Úředníci však včera napodobili ředitele školy a také odmítli k případu cokoli říci. „Toho kluka se báli učitelé i děti. Nevěděli jsme si s ním rady,“ řekla Blesku jedna z učitelek. „Bylo mu sotva dvanáct, když přišel do školy opilý. Neustále ubližoval mému synovi, bral mu jídlo i peníze. Dodnes nechápu, proč ho škola nevyloučila,“ svěřila se matka Radimova spolužáka.

adelina6 ( 17. února 2012 14:35 )

Radim takový není, nevíte o těch děckách a Radimovi ani polovinu toho co vím já. Nezasloužil si nic z toho co prožil! Prostě a jednoduše ...NEZNÁŠ NESUĎ...

pgga ( 1. prosince 2010 23:14 )

nerikam ze soudit se je vzdy ta odpoved..ale nekdy to vlastne pomuze jelikoz se "otevrou oci". Tady by rodice tech bohuzel pobodanych deti mohli soudit stat (socialka,skola,policie...ze se nic nedelo) a timto bylo jejich detem velmi zavazne ublizeno!

pgga ( 1. prosince 2010 23:11 )

Podivejte se...kluk chodil ve 12 letech do skoly opity..bali se ho ucitele...reditel o tom vedel-takze co ten kluk v te skole vubec delal? Tady by byl vyloucen uz v te dobe!!! Proc?-Kvuli ochrane ostatnich deti a v mnoha pripadech i dospelych. Ano-dite je skolou povinne-takze tady se da do Charter School-musi dochazet dvakrat-trikrat tydne do skoly...na par hodin POD DOZOREM-kde se vyzdvihne vse k tomu studovat doma...pokud to jde OK...pokud ne...neni to nikoho problem. V tomto pripade je jasne ze kde vyrostal to jednoduse "nepracovalo"...takze odejmout a znovu pod dozor. V mnoha pripadech stat naridi poslat tyto problematicke mladistve do Boot Camps....Pod dozorem-24/7...zadna televize atd...skola,cvicit,varit si,uklizet ,chodit pomahat do nemocnic,chodit se pravidelne podivat jak to vlastne vypada ve vezeni...atd atd.Nekdy to zapracuje,nekdy ne...ale je lepsi neco delat kdyz se muze nez nic. Mimochodem tyto Boot Camps stoji stat tretinu na rok nez jeden vezen na rok ve vezeni.

gevi ( 1. prosince 2010 21:00 )

To si můžeme myslet my, normální lidé, že by se už do basy nechtěl vrátit. Ale tohle jsou psychopati, lidé bez citové nadstavby, emočně zmrzačení a neschopní sdílet pozitivní a empatické lidské city. Vyšli by z vězení ještě více nabití tou svou nezvladatelnou nenávistí. Jediná cesta je zavřít je na doživotí, jenže to se nemůže stát preventivně na základě "předpovědí" psychiatrů, ale až po skutečně provedeném zvláště surovém činu. V tom je tragédie společnosti. Musí se čekat, až takový psychopat něco hrozného provede.

gevi ( 1. prosince 2010 20:53 )

taková individua, lidi se zmrzačenými emocemi a psychické zrůdy, které nakonec zabodnou nůž do tří dětí bez jakéhokoli důvodu. Nějaký "rozchod" přece nemůžeme brát jako důvod k trojnásobné vraždě. K té by totiž došlo, kdyby se ti chlapci včas nedostali do péče lékařů. Kdo však může takové individuum izolovat od společnosti, když zatím nic závažného neprovedlo? Může být varování učitelů, sociálky a dalších institucí důvodem, aby takový emoční mrzák mohl být odstraněn na bezpečné místo. Nevím, kdo by to mohl udělat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání