Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Autem zabil Káju (†6) a Davídka (†4): Řidiče (63) obvinila policie, hrozí mu šest let!

Autor: psch, ČTK, jp - 
31. května 2013
17:40

Tragická smrt dvou malých dětí v Sobotce, které si hrály na trávě před domem. Asi by nikdo nečekal, že by se jim mohlo něco stát. Jenže najednou na trávník vlítl řidič fabie a Káju (†6) a Davídka (†4) zabil! Řidiče obvinila policie, pokud ho soud uzná vinným, může jít až na šest let za mříže.

Policie nadále pokračuje ve vyšetřování tragické nehody, vyšetřovatelé například zadali expertizu technického stavu vozu, která by měla ukázat, zda vůz neměl v době havárie technickou závadu. Mluvčí jičínské policie již dříve ČTK řekla, že vyšetřování nehody by mohlo trvat řádově měsíce.

Osobní automobil s přívěsným vozíkem vyjel nedaleko základní školy na chodník a travnatý pás, kde si hráli dva bratři ve věku čtyři a šest let, které několik metrů vlekl. Oba chlapci zemřeli na místě na následky zranění. Vůz poté pokračoval zhruba 140 metrů po chodníku. Policie u řidiče nezjistila alkohol.

Před střetem s dětmi neujel ani kilometr

Se dřevem, kterého bylo na vozíku kolem 400 kilo, ujel šofér ani ne kilometr, když vyjel ze silnice, vyvrátil zastávku, popelnici, vjel na chodník a na travnatý pás, kde narazil do dětí. Ty vlekl několik metrů. Následně narazil do zaparkované felicie a v jízdě pokračoval dál po chodníku kolem základní školy, kde se po 140 metrech zastavil.