Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Výbuch ve Frenštátě: Radimek (†5) a Adélka (†2) Konvičkovi mají náhrobek

Autor: sč, mokk - 
27. května 2013
05:25

Sourozenci Radimek (†5) a Adélka (†2) Konvičkovi už mají od víkendu na frenštáckém hřbitově své místo posledního odpočinku. Jejich náhrobek má tvar srdce. Životy nevinných dětí vyhasly před třemi měsíci, 17. února, při výbuchu panelového domu, který si vyžádal šest obětí.

Pomníček je v urnové části hřbitova. „Na srdíčku jsme se s manželem oba hned shodli. Chceme tak vyjádřit, že je budeme mít navždy v našich srdcích a nikdy na ně nezapomeneme. Moc jsme je milovali a stále budeme,“ řekla v neděli Blesku maminka dětí Andrea (29), která do váz aranžovala květiny.

Na náhrobek nechali rodiče zhotovit portréty dětí. Společnost jim dělají dva medvídci a andílci. Vše mělo být hotovo mnohem dříve. Práce však zpozdilo velké množství sněhu.

„Pomník jsme pořídili z  finančních darů, dali jsme 25 tisíc. Stálo by to více, ale kamenosochařská firma nám ostatní náklady neúčtovala, byl to od nich také dar. Lidem z celé republiky i ze zahraničí, kteří přispěli, moc děkujeme. Bohužel, životy dětí nám už nic nevrátí,“ dodali rodiče.

nejkaaaa ( 27. května 2013 21:13 )

Mám slzy v očí, dívat se do tváře krásných zdravých dětí, kterým jeden svinskej sobec (věděl že v domě jsou děti, byla neděle ráno)vyměřil tak krátký čas jejich dětství, her a života to prostě bolí..čas plyne milosrdně, ale v případě ztráty dítěte a způsobem se kterým se nedá prostě smířit,není to nemoc, neštěstí, to bude pro rodiče moc těžké.Věřím, že ti dva andílci při tom netrpěli, že to bylo rychle,nic je už nebolí, tu obrovskou bolest musejí za ně snášet rodiče a všichni pozůstalí do konce života...- p.Konvičková má pravdu- není nic co by zmírnilo jejich neštěstí.

jity ( 27. května 2013 10:58 )

Byť můžeme s nimi sebevíc soucítit, tak tu bolesť jim nikdo nevezme. Jen oni se s tím budou muset vyrovnat, ale do konce života se s tím nesmíří. Přeju jim hodně síly a zdraví.

dfghjk ( 27. května 2013 10:35 )

Ať si říká kdo chce co chce, tohle to lození bulváru po hřbitovech já považuju za hijenismus i když to tak na první pohled nevypadá, ale až tady příště bude, že na tom hrobě jsou uvadlé květiny a že se o něj nikdo nestará, jako to tu napsali nedávno o hrobě holky zavražděné v Jihlavě, tak si na mě vzpomenete.

mopr6 ( 27. května 2013 10:20 )

Hodně síly

w.mojko ( 27. května 2013 09:14 )

tu neni čo komentovať- akurát rodine popriať veľa síl,vzájomnej lásky a opory, aby prekonali najťažšie obdobie a dokázali žiť ďalej...

Zobrazit celou diskusi