Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nelegální závod milionářů v Česku: Jel i Hasselhoff a fotil se s fanynkou

Autor: simao, ČTK - 
24. května 2013
11:09

Účastníci slavného tajného závodu luxusních vozů Gumball 3000 prosvištěli Českem, byl mezi nimi i známý herec z Pobřežní hlídky David Hasselhoff. Jejich bouráky přitáhly pozornost diváků, ale i policistů. A řidiči mnohdy pestrobarevných vozů, mezi kterými nechyběl ani populární Batmobil, dostali kolem dvaceti pokut.

Na trase z Polska do Vídně projely luxusní vozy Moravou. Bylo jich 130! A mezi auty nechyběl ani batmobil, známý stroj filmového hrdiny Batmana.

Česká etapa tajného závodu Gumball 3000 se však neobešla bez potíží. Nejčastějším prohřeškem řidičů nadupaných automobilů totiž byla rychlá jízda, několika vozům pak chyběla dálniční známka, upozornila mluvčí jihomoravské policie Petra Vedrová.

Závod přitom provází i havárie. Už v pondělí skončila cesta pro Lamborghini LP 670-4 SV, jehož řidič ztratil nad autem kontrolu, prorazil oplocení a narazil do stromu. Vyvázl však bez zranění.

Z Kodaně přes Moravu do Monte Carla

Letošní ročník přitom odstartoval o víkendu v Kodani, cíl má v pátek v Monte Carlu. Účastníci projížděli trasu v ČR po malých skupinkách. Poslední vozy pak z Česka odjely kolem 20. hodiny v Mikulově.

Právě na jižní Moravě rozdala policie nejvíce pokut. V Mikulově na výjezdu z ČR policie zpomalila dopravu na 30 kilometrů v hodině, aby mohla vybrané řidiče zastavit. Na pokutách zde policie vybrala přes 30 tisíc korun.

Nechybí ani David Hasselhoff

Došlo však i k úsměvným momentům. V Chotěbuzi na Karvinsku se šestiletý Viktor Nový stal na pár minut nejmladším účastníkem závodu, když usedl za volant vozu Porsche Carrera: "Náhodou jsme projížděli kolem. Jedeme z Polska domů. Viděli jsme tady odstavená auta. Malý se chtěl podívat," řekla ČTK chlapcova matka.

"Četl jsem, že letos startovné, které na české koruny vychází na milion korun, zaplatil i americký herec David Hasselhoff či pilot Formule 1 Kimi Räikkönen z Finska. Potkat tak Räikkönena, to by bylo něco," svěřil se ČTK další z diváků Jiří Gomola.

majojo ( 24. května 2013 20:41 )

A na tohle se Policie ČR a prokuratura vys.ere. Nermáme holz zákony, co? Fakt už jenom pěstovat banány, a skákat po palmách, tak na tom jsme.

enriko ( 24. května 2013 19:38 )

Nezáviď, užívá života. Každý dělá na co má.

slimstar ( 24. května 2013 18:51 )

Tenhle vyschlej "Na Hajzl Hop" už nic jiného neumí jenom kroutit volantem a oblbovat tlusté

ejvm1712 ( 24. května 2013 17:17 )

Vypráskat všechny tyhle sr@če z republiky.

horstfuxteleshop ( 24. května 2013 14:12 )

ty si taky světový médium, ty hňupe,, ty si tak světovej, že ti admin z blesku musel sebrat nick, abys už neotravoval a nebyl tu vylepenej od rána do večera ty světovej mam.rde

Zobrazit celou diskusi