Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Závodníci na D1: Místo 80 tu řidiči sviští 130! Dělníci v ohrožení

Autor: Jiří Čada, mokk - 
11. května 2013
06:11

Bezohlednost a agresivita! Těmito dvěma slovy se nechá shrnout chování řidičů v opravovaném úseku dálnice D1 u Větrného Jeníkova na Jihlavsku. Blesk včera pouhou půlhodinu kontroloval radarem rychlost řidičů jedoucích na Vysočinu od Prahy. Auta a motocykly kolem cedule omezující rychlost na osmdesátku svištěly i rychlostí přes 130 km/h!

Dělníci v místě odstraňují středová svodidla. Přesto se někteří projíždějící šoféři těsně kolem nich řítí více než stotřicetikilometrovou rychlostí.
Policisty, kteří by měli v tomto úseku dálnice zjednat pořádek, jsme za celou dobu měření na místě zahlédli jen jednou. Dvě policejní auta provázející patrně vládní limuzínu, se prohnala pod dálničním mostem více než sto dvaceti kilometrovou rychlostí.

„Dělám na dálnici už osmý rok. Ty auta za zády přestanete vnímat po měsíci. Přesto musíte být pořád ve střehu. Někdy si, ale taky říkám, co kdyby to na nás někdo z nich strhl,“ usmíval se jeden z dělníků, který si na chvíli odskočil na okraj dálnice.

Dalšímu „závodníkovi“ Blesk naměřil dokonce 135 km/h. „Přiznávám, na tachometr jsem v tu chvíli nekoukal, ale je docela slabý provoz, tak jsem to tam nechal jet,“ tvrdil zhruba o deset kilometrů dál na jednom z parkovišť u dálnice holandský šofér.

Ani parta motorkářů nevěnovala snížené rychlosti nejmenší pozornost. Projeli tudy rychlosti 115-120 km/h.

„Naší prioritou je plynulost provozu. Jedná se o krizovou situaci a my chceme především, aby dálnice jela,“ řekla Blesku mluvčí krajských policistů Dana Čírtková. „Nepředpokládáme, že by se tam takhle jezdilo stále. Nasadíme tam veškerou dostupnou techniku a na rychlou jízdu se pochopitelně v těchto úsecích zaměříme a hříšníky vychytáme,“ zdůraznila policejní mluvčí s tím, že policejní „passaty“ jsou už nachystány.

tarot666 ( 12. května 2013 09:40 )

mě je USA a Anglie u řiti

tarot666 ( 11. května 2013 11:56 )

Stupidní zákony,hlavně o rychlosti,prej 50 km/h v obci a 130 km/h na dálnici,trapnost,v německu se jezdí odjakživa víc a v pohodě,protože řidiči se tam nechovají jako v ČR.A trapné svícení ve dne,to je vrchol

e.44 ( 11. května 2013 11:48 )

A taky policajti a bulváropišci Včera jsem tam jela. Jediný auto, co se chovalo agresivně a jelo nepřiměřeně, bylo policejní, bez majáku a jakýkoliv jiný výstrahy. Jinak jestli jsem tam chytla zrovna "čepičáře" nebo co, ostatní se tam táhli sotva šedesátkou. Takže jako prasata se chovaj policajti a jinak už je asi okurková sezóna, jelikož bulvárníci si cucaj "senzace" z palce u nohy, fakt výživný

tarot666 ( 11. května 2013 11:35 )

nej.prasata jsou zdejší politici

zadnice ( 11. května 2013 11:11 )

Bezohlednost a agresivita! Češi jsou největší prasata v civilizované Evropě!!!

Zobrazit celou diskusi