Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Za hodinové čekání na D1 pojedete zdarma! Student Agency bojuje o cestující

Šéf společnosti Student Agency Radim Jančura
Šéf společnosti Student Agency Radim Jančura  (Autor: ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
25. dubna 2013
13:56

Rekonstrukce dálnice D1 rozpoutala boj o cestující, kteří se rozhodují, zda vzdálenost mezi Prahou a Brnem překonat autobusem, či raději vlakem. Žluté autobusy Student Agency se odlivu zákazníků snaží zabránit tím, že slibují v případě nepříjemných prodlev po cestě snížení, či dokonce vracení jízdného.

Čas jsou peníze. Uvědomuje si to i vedení Student Agency, jejíž žluté autobusy brázdí na pravidelných linkách Česko. Trasa Praha - Brno však nyní skýtá řadu úskalí. A to kvůli plánovaným uzavírkám v souvislosti s rekonstrukcí dálnice D1.

Šanci "urvat" cestující vycítily již České dráhy, které přišly s akčními nabídkami na jízdné po kolejích. Ve Student Agency se však zákazníků bez boje nevzdávají.

Za hodinu čekání cesta zdarma

Agentura nyní vydala prohlášení, že v případě prostojů a čekání na trase bude vracet jízdné. Při půlhodinovém zdržení půjde o 25% z jízdenky, při hodinovém bude celá cesta zdarma.

Žluté autobusy přitom trasu mezi českou a moravskou metropolí jezdí za dvě a půl hodiny a v časovém harmonogramu prý mají dostatečnou rezervu, která je schopná pokrýt zdržení vzniklá snížením rychlosti v rekonstruovaných úsecích dálnice, uvedl dnes dopravce.

Jančura: Jde o boj proti železnici

Dopravní směrnice (ani ty od EU) agenturu k těmto vlastním omezením nijak nezavazují. Krok Student Agency však zatím nechává konkurenci v klidu. "O ničem podobném neuvažujeme," řekla ČTK marketingová ředitelka společnosti Eurolines Pavla Lauermannová. Nic podobného prý neplánuje ani ČSAD.

Vracení jízdného však prý není podle majitele Student Agency Radima Jančury primárně namířeno jako konkurenční výhoda proti ostatním autobusovým dopravcům, ale proti železnici: "Je to spíš taková psychologie, aby lidé věděli, že v případě, kdy se D1 zasekne a nebude fungovat, že pojedou třeba i zadarmo," uvedl Jančura a poukázal na předchozí krok Českých drah, které snížily ceny na úroveň autobusových dopravců.

hopsicek ( 25. dubna 2013 15:15 )

máš pravdu

ramzan.kadyrov ( 25. dubna 2013 15:08 )

vančura je frajer vybudoval firmu z ničeho narozdíl od zloděje z hamé který synovi koupil ve 25 letech vláčky z našich ukradených peněz

Zobrazit celou diskusi