Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Drama po terorismu v Bostonu: FBI zastřelila podezřelého Čečence (†27) při výslechu

Autor: shp, ČTK - 
22. května 2013
16:33

Teroristé zodpovědní za masakr při bostonském maratonu byli dopadeni, ale napětí stále neopadá. Americká FBI zastřelila při výslechu muže, který byl podezřelý ze spojení s atentátníky, bratry Carnajevy. Začal být nebezpečně agresivní.

Agenti FBI Ibragima Todaševa (†27) vyslýchali, muž však začal být agresivní a jeden z agentů jej smrtelně zasáhl zbraní. Vyšetřovatelé se od dubnového útoku na bostonský maraton zaměřili na členy čečenské komunity v USA, k níž náleželi bratři Carnajevové, kteří mají podle policie na svědomí bombový útok, při němž zemřeli tři lidé a více než 260 utrpělo zranění.

Carnejeva znal z tréninku

Todašev znal Tamerlana Carnajeva z tréninků a zápasů bojových sportů, kterým se oba věnovali. Zda měla policie nějaké důkazy o jeho případné účasti na přípravě teroristických činů, není známo. FBI médiím pouze potvrdila zastřelení vyslýchaného muže, jeho identitu či spojení s Carnajevovým případem ovšem nekomentovala.

Výslechy kvůli terorismu

Policisté se již několik týdnů zabývají výslechy lidí podezřelých z kontaktů s údajnými atentátníky ve snaze rozkrýt okolnosti radikalizace bratrské dvojice, která v USA žila dlouhá léta. Cílem výslechů je také odhalit případnou další teroristickou činnost.

lennne ( 23. května 2013 07:26 )

Super, takze kdyz tvuj "kolega" ze sportu bude terorista a ty ne....stejne se svezes, protoze jsi stejne narodnosti???? Jak snadny. Stejne smysli vetsina "zapadniho" sveta o lidech z "vychodniho" sveta .

lennne ( 23. května 2013 07:24 )

japos22 ( 22. května 2013 20:49 )

Pokud tě to zajímá, když ho vyslýchali, byli na něj nejméně 4 a možná i víc No ti se předvedli

pfoto1 ( 22. května 2013 20:03 )

doufám, že se právě toho co je "tam" běžné nedočkám...

cinderella1 ( 22. května 2013 19:59 )

neni to vubec zadna novinka, to je tady bezne ...treba se toho taky jednou dockas!

Zobrazit celou diskusi