Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sebevrah u matky boží: Ultrapravicový aktivista (†79) se zastřelil před oltářem v katedrále Notre-Dame

Autor: shp - 
21. května 2013
18:04

Lidé se tam chodí modlit, ale ultrapravicový aktivista Dominique Venner (†79) tam spáchal sebevraždu. V pařížské katedrále Notre-Dame se dnes zastřelil pistolí. Venner byl ve Francii známý svými krajně pravicovými eseji a byl odpůrcem nedávno schválených sňatků homosexuálů.

Chrám, který patří mezi největší turistické atrakce francouzské metropole, byl evakuován, informovala policie. Muž se podle upřesněných informací střelil do úst pistolí belgické výroby, a to před oltářem chrámu krátce po 16:00 SELČ.

Zabil se kvůli sňatkům homosexuálů

Z dopisu, který měl Venner u sebe, údajně nebylo možné vyčíst motivy jeho činu. Na svém blogu však v příspěvku s dnešním datem odsoudil socialistickou vládu za to, že minulý týden prosadila sňatky osob stejného pohlaví.

Gotickou katedrálu navštíví v průměru přes 38.000 lidí denně a ročně na 14 milionů věřících a turistů z celého světa. Letos katedrála dostala při příležitosti 850. výročí zahájení výstavby nové zvony.

2277 ( 21. května 2013 22:33 )

Dost drsné. Za to u nás jsou z jednoho 4% chlápka, co se svým zaměřením chlubí, vnucuje se a očekává obdiv, média paf a budou to propírat do nekonečna. Lidi jim skočili jako vždy na špek a vůbec si nepřipouštějí, že jde o mlhu, co má asi důležitého zakrýt ?

annakarenina ( 21. května 2013 20:39 )

Spise si precetl o protlacovanem jmenovani noveho profesora v Ceske kotline a nerozchodil to.

nofar ( 21. května 2013 19:53 )

Z jeho strany jde o zasluzny cin, neb je o jednoho fanatika mene, ale nemohl se misto toho obesit? Kdo ma ten bordel v katedrale uklizet?

Zobrazit celou diskusi