Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Anička (†17) skočila z olomoucké věže: V den pohřbu se její bratr (†21) oběsil!

Autor: Pavel Ryšlink, mokk - 
21. května 2013
05:00

Neuvěřitelně krutý příběh napsal v těchto dnech život v Olomouci. Před několika dny tam skokem z věže kostela v centru města skončila svůj život Anna V. (17). V den jejího pohřbu pak sousedé našli na půdě oběšeného jejího bratra Petra V. (21).

"Vůbec o tom nemůžeme mluvit. Celý dům je z toho úplně zdrcený. Je to něco strašného. Jejich mámě vlastně nezůstal už nikdo. Manžel se s ní rozvedl a teď tohle. Hrůza!“ řekli Blesku sousedé v domě, kde žila Anička s matkou.

Starší bratr Petr byl hlášen k trvalému pobytu na magistrátu, ale zdržoval se u otce. Právě v domě, kde bydlí otec, mladíka našli sousedé oběšeného.

Vzorná studentka, jejíž problémy se přehlížely

Podle sousedů byla Anička, která skočila z věže kostela svatého Mořice ve čtvrtek 9. května po poledni milým a bezproblémovým děvčetem. „Byla strašně hodná a příjemná, rodiče s ní nikdy neměli žádné problémy. Výborně se učila,“ konstatovali sousedé. Trochu odlišný názor však mají někteří pedagogové, kteří dívku učili. „Mívala období, kdy bývala docela problémová. Například když koketovala se stylem EMO a podobně. Protože to však vždy byla po stránce učení vynikající žákyně, tak její excesy nikdy nikdo jako neviděl,“ prozradil jeden z dívčiných pedagogů.

Těžká nemoc a ztráta nejbližší bytosti

Bratr Petr trpěl podle dostupných informací těžkou formou schizofrenie. Kvůli ní nedokončil školu a nebyl ani schopen si sehnat práci. „Anička byla jeho nejbližším člověk. Ona ho držela nad vodou, když mu bývalo nejhůř. Tahala ho z depresí, když měl sebevražedné úmysly,“ řekli Blesku sousedé.

Podle nich mladík zřejmě neunesl fakt, že je jeho sestra mrtvá. Minulý týden v pondělí, když se děsivou zprávu dozvěděl, zmizel. Ve středu po něm rodina nechala vyhlásit pátrání. Ve čtvrtek večer, týden po sestřině smrti a v den jejího pohřbu byl nalezen oběšený. „Žádný dopis na rozloučenou nezanechal,“ uvedla olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Smrt Aničky zůstane asi navždy záhadou

Proč spáchala sebevraždu Anička, zůstává záhadou. Doma údajně zanechala dopis, ve kterém napsala, že pro ni život nemá smysl. „Nic neřekla ani své nejlepší kamarádce,“ prozradila jedna z dívčiných spolužaček.

Časová osa

Čtvrtek 9.5.         Cca ve 14 hodin Anička skáče z věže kostela. U sebe nemá žádné doklady.

Neděle 12.5.         Policisté zjišťují totožnost mrtvé

Pondělí 13.5        Bratr Petr se dozvídá děsivou zprávu a ztrácí se

Středa 15.5.         Rodiče žádají policii o vyhlášení pátrání po synovi

Čtvrtek 16.5.       Příbuzní, přátelé a spolužáci se v olomouckém krematoriu loučí s mrtvou Aničkou. Večer je nalezen oběšený bratr Petr.

pejrak ( 22. května 2013 00:34 )

no co to toto, nejsi agent s teplou vodou????

pejrak ( 22. května 2013 00:32 )

Bohužel je dvojnásobná tragédie, co se v člověku musí odehrávat za tragédie, když nevidí jinou možnost než tuhle poslední možnost řešení

minonci ( 22. května 2013 00:05 )

Jsi puboš žeeee????

minonci ( 22. května 2013 00:03 )

Měli život před sebou,je mi jich líto ach joo

keep.smiling ( 21. května 2013 13:17 )

všechny náhražky jsou na p.r.d - například i ty, které byly pojmenovány mužským jménem, že? )

Zobrazit celou diskusi