Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

On řekl mamko, já řekla taťko, popsala drobná žena vraždu manžela

Ženě hrozí za vraždu manžela až 18 let vězení
Ženě hrozí za vraždu manžela až 18 let vězení  (Autor: Blesk - Vlaďka Hradská)
Autor: psch, hra - 
2. května 2013
13:43

Drobná, rozklepaná, se základním vzděláním a malou slovní zásobou, soudce oslovujíc pane. Před soudem stanula žena, kterou žaloba viní z vraždy svého manžela. On řekl mamko, já řekla taťko, nedokázala Eva F. (40) najít správná slova k popisu toho, jak k činu došlo.

K vraždě došlo 1. listopadu minulého roku v panelákovém bytě v Českých Budějovicích. Čtyřicetiletá žena podle obžaloby kuchyňským nožem s devatenácticentimetrovou čepelí zabodla svého téměř stokilového a o 40 centimetrů vyššího manžela. Hrozí jí až 18 let vězení.

Těžké období kvůli dluhům

Manželé spolu žili třináct let a mají spolu dvě dcery. Často se prý hádali kvůli dluhům, které nasekal manžel. Poslední dva roky byly podle slov ženy nejhorší, muž ji bil a ponižoval kvůli tomu, že neměla práci a byla na mateřské dovolené.

Žena u soudu rozechvělým hlasem jenom těžko kvůli omezené slovní zásobě popisovala, jak k vraždě došlo. Obzvlášť nedokázala popsat, jak mohla manžela bodnout ze shora pod klíční kost, když byl o zhruba 40 centimetrů vyšší.

Zbil ji tak, že se počůrala

Nejdříve vypravila starší dceru do školy, pro mladší si pak přišla babička. S manželem se začali hádat, následně ji zbil tak, že se počůrala.

„Připravila jsem si oddací listy s tím, že se rozvedeme. Když jsem mu je ukázala, Vašek se rozčílil a zmlátil mě. Strašně jsem ho prosila, abychom se rozvedli, abych měla peníze na holky,“ vypověděla obžalovaná.

„Řekla jsem mu, že to všechno řeknu, aby to vyšlo na veřejnost. Už jsem měla dost ponižování,“ pokračovala. „Nechtěla jsem, aby mi ublížil, tak jsem si vzala nůž. Pak jsme šli proti sobě a srazili jsme se. Oba jsme se lekli. On řekl mamko, já řekla taťko. Pak jsme hledali ručníky a telefon,“ doplnila obžalovaná s tím, že později přijela záchranka.

V soudní síni několikrát padlo, že manželovi nechtěla ublížit, že se jen chtěla konečně bránit. „Pane, já bych mu nikdy neublížila, to mi můžete věřit,“ dušovala se obžalovaná u soudu.

Mohl žít?

Ke slovu se dostal i soudní znalec, který uvedl, že kdyby přijela záchranka včas a lékař provedl zvláštní hmat, krvácení mohl zastavit a muži tak pravděpodobně zachránit život.

valentinar ( 14. května 2013 16:06 )

valentinar ( 14. května 2013 16:05 )

hofihofi ( 2. května 2013 19:45 )

s hlupakama vašeho razeni zadna debata není, co jsem řekl je pravda, at někdo bere nebo ne.

buban ( 2. května 2013 19:33 )

S tim se hfhf nesmiri, nebot obsah jeho lebky to nepobere.

buban ( 2. května 2013 18:28 )

Nevim, ale na jinem serveru se pise, ze dluhy mela ona a docela planovala to, ze to uhraje na sebeobranu, tudiz dostane jen par let-a k nim vdovsky a sitotci duchod. Coz se stalo-a jedna jeji skorosousedka to potvrdila.

Zobrazit celou diskusi