Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hrůza z nebes: Při bouřce začal hořet dům, jeho majitelé utekli!

Autor: shp, zb - 
2. května 2013
11:34

Nad Bděněvsí se hnaly mraky, vítr hororově kvičel a déšť bičoval celou obec na Plzeňsku. V jednu chvíli se ozvala děsivá rána a jedenz domů vzplál. Rodina, která v něm bydlela, naštěstí stihla před plameny utéci!

Blesk zapálil rodinný dům v Bděněvsi na severním Plzeňsku, když nad obcí řádila silná bouře. Udeřil do střechy a ta vzplála. Dvoupodlažní dřevostavba totiž převyšovala ostatní domy v satelitní čtvrti na okraji obce.

Hasiči požár včas zvládli

Když na místo přijeli hasiči, prohořívala střecha. „Z místa pod římsou už šlehaly plameny. Včas jsme ale požár zachytili, takže oheň poničil pouze strop dětského pokoje,“ uvedla mluvčí Pavla Jakoubková. Hasiči pak veškeré vybavení přenesli do vedlejší místnosti, rozebrali stropní konstrukci a dohasili ohniska. Při požáru nebyl nikdo zraněn, obyvatelé domu včas utekli.

japos22 ( 2. května 2013 12:51 )

Tak jak je to s těmi bleskosvody?

majka60 ( 2. května 2013 12:19 )

U nás jedni měli hromosvod ale měli tam i obecní amplion a do toho jim tenkrát udeřil blesk.Měli rozbitou střechu, naštěstí nehořelo.Nebydlí na vyvýšeném místě.Blesku je jedno kam udeří.

majka60 ( 2. května 2013 12:11 )

Nemám ráda bouřky a kór v noci. Ve dne člověk vidí ale v noci, kdy třeba i nejde el.proud, tak je to na prd.Co zde bývám, tak si teda nepamatuji, že by udeřilo někomu do domu ale odkud pocházím, tak to už jo.Budova nemusí být ani na kopci aby do ní udeřil blesk. My jsme bývali na kopci a ještě tam byly lípy, to jsem při bouřce nikdy nespala.Měla jsem strach, že při velkém vichru se urve nějaká větší větev a spadne na el.dráty a nebo na střechu.Bývala jsem druhý den nevyspalá a unavená.

hofihofi ( 2. května 2013 12:04 )

Hromosvody nezvladly, nebo nebyly?

Zobrazit celou diskusi