Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

V Norsku zadrželi dva řidiče autobusu Student Agency: Kvůli pašování drog?

Jeden z dálkových autobusů společnosti Student agency zadrželi v Norsku (ilustrační foto)
Jeden z dálkových autobusů společnosti Student agency zadrželi v Norsku (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: simao - 
2. května 2013
13:25

S nepříjemnou situací se potýká společnost Student Agency. Jeden z jejích dálkových žlutých autobusů totiž zadržela policie v Norsku. Zatkla oba řidiče, spekuluje se o tom, že kvůli pašování drog. Norská strana nadále zadržuje i český autobus, o cestující však již bylo postaráno.

Norská policie zadržela dva řidiče a autobus společnosti Student Agency před několika dny. "Nemáme bohužel informace o přesných důvodech zadržení, ale každopádně řidiči jsou zatím ve vyšetřování a zůstávají v Norsku," potvrdil Blesk.cz ředitel komunikace skupiny Student Agency Aleš Ondrůj.

Spekuluje se o tom, že norská policie hledala ve žlutém autobuse drogy. Otázkou je, zda je našla. Ale bezdůvodně by řidiče nedržela... "Pokud bude prokázáno nezákonné jednání, půjde o fatální úmyslné osobní selhání řidičů, kteří za to ponesou plnou zodpovědnost," zdůraznil Ondrůj s tím, že Student Agency má pro tyto případy nastavena přísná pravidla, zakazuje svým posádkám převážet na palubě cokoli jiného, kromě odbavených zavazadel a dělá mezi zaměstnanci namátkové kontroly.

Cestující se vrátili letadlem

"Podle našich informací se zatím (řidiči) neobrátili s žádostí o pomoc ani na zastupitelský úřad ČR v Norsku a je třeba nyní počkat na závěry šetření norské policie," nechtěl Ondrůj předbíhat zjištění z norského vyšetřování. V Norsku také zatím zůstal zadržený kromě řidičů i český autobus, společnost však již vyslala žádost o jeho navrácení.

Student Agency zároveň přiznává, že celá aféra ovlivnila samozřejmě i její zákazníky. "Situace měla samozřejmě dopad na cestující, kteří měli cestovat naší pravidelnou linkou z Osla do Prahy. Nicméně rychle se nám podařilo zajistit jejich leteckou dopravu do České republiky a dopad na jejich pohodlí přes složitost situace byl tak minimální," dodal Ondrůj.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

marmat ( 2. května 2013 13:56 )

Zažili jsme podobnou "razii" předloni u Norimberského letiště...Nic nenašli , ale porudili, protože se jim nezdál Holanďan mezi cestujícími....Dělají to na dálkových trasách často - Čechů tam je tak 50% a samozřejmě na kontraband konopí (kohokoliv z 45 lidí) je prostor

japos22 ( 2. května 2013 13:29 )

Vyjeli autobusem, přiletěli letadlem... Dost dobrý

Zobrazit celou diskusi