Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Drsné fotky: Před kanceláří italského premiéra postřelili policistu do krku!

Autor: ČTK - 
28. dubna 2013
11:54

Dva policisté byli v nědeli zraněni před kanceláří nového premiéra Enrika Letty. Na místo totiž přiběhl útočník a z pistole vypálil hned několik ran.

Před sídlem italské vlády se dnes střílelo, zraněni byli dva policisté, jeden z nich těžce. Střelec byl zatčen, informovala italská média. K incidentu došlo ve chvíli, kdy v prezidentském paláci skládala přísahu nová italská vláda premiéra Enrika Letty. Na náměstí před palácem Chigi v centru Říma v tu dobu byly stovky lidí, včetně turistů. Následně vypukla panika.

Podle svědků útočník v obleku a kravatě vypálil z pistole pět nebo šest ran. Pak se strhla přestřelka, do níž se zapojili policisté. Jednoho z nich zasáhla kulka do nohy, druhého do krku. Ani jeden ale není v ohrožení života. Podle serveru listu La Repubblica je zraněný i pachatel.

Policie zatím nezveřejnila žádné bližší informace. O motivech střelce není nic známo a není ani jasné, zda měl čin nějakou souvislost s nástupem nové vlády. Agentura ANSA spekuluje, že mohlo jít o psychicky narušeného muže.

Palác Chigi, což je sídlo italského premiéra a parlamentu, je od prezidentského paláce vzdálen asi kilometr. Právě tam nová vláda skládala přísahu. Policie prostranství před oběma paláci vyklidila.

Upozornění: Některé snímky jsou drastické, nedoporučujeme slabším povahám.

Zobrazit celou diskusi