Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Terorista z Bostonu je mrtev, druhého atentátníka pronásleduje policie!

Autor: shp, ČTK - 
19. dubna 2013
09:26

Přestřelka na předměstí Bostonu! Jeden z nejhledanějších teroristů je mrtev, druhý je na útěku. Muži jsou podezřelí z útoku při bostonském maratonu a jejich fotografie zveřejnila FBI.

Při teroristickém útoku během maratonu v Bostonu zemřeli tři lidé a na 180 jich bylo zraněno. FBI zveřejnila fotografie obou mužů s tím, že žádá veřejnost o pomoc s identifikací podezřelých. A jak je vidět, zveřejnění fotek přineslo výsledky. Jeden z teroristů, který měl při maratonu černou kšiltovku, byl již zabit. Druhý prchá. "Je na útěku, je ozbrojený a nebezpečný," napsal na svém twitterovém účtu velitel bostonské policie Ed Davis.

 

Střelba na škole nejspíš souvisí s atentátem

 

Muž s černou kšiltovkou byl vážně postřelen. Zemřel po převozu do nemocnice, kam byl odvezen se střelným raněním. Při zatýkání zasahující policisté donutili jednoho podezřelého k vysvlečení do naha, aby vyloučila možnost, že má na sobě další výbušniny. Nyní je už ale jasné, že nešlo o atentátníka.

 

Zastřelili policistu

 

Oba mladí muži podle policie v noci na dnešek zabili v areálu Massachusettského technického institutu v Cambridge člena policejní ostrahy. Pak ukradli auto a jeho řidiče živého nechali vystoupit. Byli ale ozbrojeni a na policisty, kteří je pronásledovali do nedalekého Watertownu, házeli výbušniny.

 

Zůstali poblíž místa činu

 

Vážné zranění utrpěl v noci také jeden dopravní policista. Stanice CNN poukázala na to, že je nezvyklé, že oba pachatelé útoků, které v pondělí v Bostonu nepřežili tři lidé a při nichž bylo na 180 lidí zraněno, zůstali tak překvapivě blízko místa činu.

 

 

 

 

 

 

 

 

lunatic ( 19. dubna 2013 14:17 )

a-ha,on nehovoří anglicky  ?!

wandzi ( 19. dubna 2013 14:17 )

to se tedy pěkně odvděčili...šmejdi

lunatic ( 19. dubna 2013 14:16 )

 Já sice nejsem odborník,ale,ta "akce" byla asi zpackaná ;táži se :PROČ se neporadili s p.generálem,/ve výslužbě/ Andorem Šándorem?

anka ( 19. dubna 2013 14:08 )

Dzhokhar A. Tsarnaev, 19, je ten co je na zivu (CBC) - pro me je to naprosto nepochopitelne, amerika jim dala novy domov, mohli zacit novy zivot, mit rodiny - a oni zatim znici zivoty spouste rodinam...

wandzi ( 19. dubna 2013 14:01 )

Dva Čečenci, kterým dala Amerika politický azyl kvůli tomu, že je Putin týral, se projevili jako správní Čečenci. Dva bratři, jeden Džochtar Carnaev, je už mrtev.( Zdroj: El Mundo, a las 12, hoy, 19.4.2013)

Zobrazit celou diskusi