Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Bratr vraha Jaroslav (29): Vojta rozsekal tátu s mámou, jsem mu vděčný

Autor: Zbyněk Schnapka, psch - 
24. dubna 2013
15:34

Dvojnásobnou vraždu má na krku šestadvacetiletý Vojtěch. Sekerou rozsekal macechu a otce, za vším údajně byly rodinné spory. Rodiče Vojtěcha i jeho bratra Jaroslava prý zneužívali a psychicky týrali. Byl to ale důvod k vraždě? Tak jako tak je Jaroslav bratrovi z jistých důvodů vděčný.

Spory, hádky, vydírání a ponižování. Byl tohle důvod k vraždě manželů Jaroslava (†52) a Heleny (†48) z Tymákova na Plzeňsku? Podle Jaroslava ano. A za bratra-vraha by dal ruku do ohně. „Všechno zlo šlo od Heleny. Tátu ovládala, byla zlá a nechovala se k nám jako máma. Stejný přístup měl i táta. Ať jsme udělali cokoliv, bylo všechno špatně a já jsem byl pořád ten nejhorší,“ vzpomíná Jaroslav.

Stěhování jako záminka

Bratři se po rozvodu rodičů odstěhovali, mezitím si otec našel jinou ženu – Helenu. Zlom přišel v době, kdy od páru odešly dívky, které byly v pěstounské péči.

„Táta chtěl, abych se s družkou a synem (3) k nim nastěhoval. Mysleli si, že družka jim bude uklízet a já se budu o ně starat. Přitom mě táta už teď zneužíval. Dřel jsem u něj ve firmě za 10 tisíc korun,“ říká Jaroslav s tím, že nabídku odmítl.

Táta mi vyhrožoval

To se Jaroslavovi ale vymstilo. „Táta začal vyhrožovat, že když neudělám, co chce, tak přijdu o kluka a do péče ho dostane on s Helenou, protože má známé na sociálce. Svěřil jsem se s tím bratrovi,“ rozplakal se Jaroslav.

Možná právě to se otci stalo osudným. Jaroslav se s tím svěřil svému bratrovi. O několik dní později našel otce a macechu v kaluži krve. Následující den se mu Vojtěch svěřil, že rodiče zabil on, policii ale nevolal, přišli sami.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

maky444444 ( 25. dubna 2013 07:38 )

"ouha" souhlasím. Proč se neodstěhovali někam daleko... Ono je to někdy ale těžký. Možná by je ten psychouš sledoval a snažil by se jim škodit. co my víme...

maky444444 ( 25. dubna 2013 07:35 )

Moc moc jim fandím. Samozřejmě, že to není nic hezkého co ten kluk udělal, ale myslím, že tady je pochopení na místě. Držím ti pěsti Vojto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Drž se

mblumel ( 25. dubna 2013 05:35 )

Člověče, co to meleš?! Jak můžeš někoho hodnotit "od pohledu". Kdyby před soudem shodili pár kilo, upravili se a vzali na sebe oblek, co bys pak o nich asi napsal? Tebe jsem neviděl, ale v tvém případě si dovolím ohodnotit tě podle toho, cos napsal: OMEZENÝ

peterwilliams ( 25. dubna 2013 03:51 )

Vojto

vh4ever ( 24. dubna 2013 23:48 )

A ještě jedna věc na závěr. Nechci omlouvat takový čin, protože stále je podle našich zákonů vražda vraždou, ale soucit a pochopení je na místě!

Zobrazit celou diskusi