Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Policie dopadla brutalního vraha manželů: Je to vlastní syn!

Obyvatelé Tymákova byli šokovaní. Manželský pár totiž zabil vlastní syn
Obyvatelé Tymákova byli šokovaní. Manželský pár totiž zabil vlastní syn  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Schnapka)
Autor: ČTK, oj, zb - 
24. září 2012
14:17

Více než dva měsíce obcházel obcí Tymákov na Plzeňsku strach. Po brutální vraždě manželského páru (†50, †46) měli sousedé hrůzu i usnout. Policie nyní vraha dopadla. Je jím vlastní syn (24). Za brutalitu, s kterou rodiče zavraždil, mu hrozí výjimečný trest.

Brutálním vrahem Heleny (47) a Jaroslava (50), je mužův syn z prvního manželství, který se s nimi před lety ve zlém rozešel. „Měl dva kluky. Rozvedl se a jeden ze synů žil se svojí matkou v Plzni. To je ten vrah. Druhý bydlel v dědečkově domku u nás v obci a chodil dělat k tátovi domů, kde měli truhlárnu. Ten také svého tátu a nevlastní matku tehdy v tratolišti krve našel,“ řekl Blesku starosta Tymákova Václav Špilar (60)

 

 

"V případu policisté sledovali několik vyšetřovacích verzí a shromažďovali důkazy, minulý týden v pátek podvečer zadrželi podezřelého 24letého muže z Plzně," uvedla. O dva dny později si Plzeňan z rukou vyšetřovatele převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro zločin vraždy, za který mu v případě pravomocného odsouzení hrozí až 20 let odnětí svobody nebo výjimečný trest.

 

Obviněný skončil ve vazbě, kam ho v neděli vpodvečer poslal svým rozhodnutím soudce Okresního soudu Plzeň-město. "Vzhledem k pozůstalým osobám a tragickým okolnostem případu nebudeme podávat bližší informace," dodala Fialová.

 

Na případu brutální vraždy 50letého muže a 46leté ženy pracoval intenzivně tým kriminalistů od 11. července, kdy se zločin stal. Zavraždění utrpěli řadu sečných zranění, na místě jim podlehli. Míra brutality byla tak značná, že někteří policisté ČTK potvrdili, že se s tak drastickým případem dosud nesetkali.

 

Mrtvé manžele údajně našel ráno jejich syn, nikoliv ale ten, který byl z vraždy nyní obviněn. Neštěstí se stalo ve starším rodinném domu v centru obce asi deset kilometrů od Plzně. Podle místních byli manželé bezproblémový pár. V domě provozovali truhlárnu, žena prý měla invalidní důchod.

ku.kacka8 ( 4. října 2012 08:44 )

Ano,toho kluka může znát plno lidí, někdo ho může znát z té lepší stránky a nemusel nikdy na sobě dávat nic znát. Ale i když měl problémy, řešit to takhle neměl. To je neomluvitelné. Zničil dva životy, navíc své blízké, a nelze to vzít zpět.

joe.crown ( 25. září 2012 13:09 )

Pomlouvejte a urážejte jen toho, koho znáte.

joe.crown ( 25. září 2012 13:08 )

Promyšlenou brutální vraždu? A kde jste to vzal pane? Váš úsudek? Česká justice bohužel není dokonalá, stejně jako na celém světě a trest smrti tudíž není možný.

joe.crown ( 25. září 2012 13:07 )

Ano, je vám to jedno, protože se vás to netýká. Dokud někoho nepotká taková životní tragédie - nedokáže si vůbec představit, jaké to musí být. Jaká je to bolest a utrpení. A k smíchu mi to dámo opravdu nepřijde - je to od vás hloupé.

zelena.karkulka ( 24. září 2012 23:51 )

nám je to v podstatě tak nějak jako jedno

Zobrazit celou diskusi