Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rodiče rozsekal sekyrou! Bratr mu poděkoval a soud snížil trest

Autor: ČTK, šim - 
16. července 2013
10:46

Celé dětství prý rodiče Vojtěcha H. a jeho bratra Jaroslava psychicky týrali a ponižovali. Do krve prý bili i jejich nevlastní sestry, které adoptovali. Loni v červenci Vojtěch oba zavraždil sekyrou. Soud mu dnes snížil trest.  

Vražda se stala loni v červenci v rodinném domě zavražděných, který stojí v Tymákově na Plzeňsku. Podle obžaloby zasadil syn svému padesátiletému otci a jeho o čtyři roky mladší ženě sekerou řadu silných ran do hlavy, krku a břicha. Manželé na místě zemřeli, pachatele policie dopadla v září.

Odsouzený i jeho starší bratr Jaroslav u soudu vypověděli, že otec a macecha, u nichž od školních let bydleli, je celé dětství vystavovali psychickému týrání a ponižování. Krutě se prý chovali zejména ke dvěma dívkám, které měli v pěstounské péči. Sestry prý bili často až do krve.

Vojtěch H. se hájil tím, že ho k činu vedl strach o malého synovce, bratrova syna. "Táta chtěl, abych se s družkou a synem (3) k nim nastěhoval. Mysleli si, že družka jim bude uklízet a já se budu o ně starat," vypověděl u soudu při prvním státní Jaroslav H., bratr odsouzeného. Návrh svého otce odmítl a to se mu vymstilo.

Otec mu prý začal vyhrožovat. "Říkal, že když neudělám, co chce, tak přijdu o kluka a do péče ho dostane on s Helenou, protože má známé na sociálce. Svěřil jsem se s tím bratrovi,“ rozplakal se tehdy u soudu Jaroslav.

Když pak Jaroslav našel o několik dní později matku a otce v kaluži krve, vše do sebe začalo zapadat. Jaroslav H. tuší, že bratr chtěl jeho i s rodinou ochránit před tyranskými rodiči. Svým způsobem je mu tak vděčný...

Proti rozsudku prvoinstančního soudu, který Vojtěchovi H. uložil výjimečný trest 22 let vězení, se odsouzený odvolal. Vrchní soud v Praze trest o tři roky snížil.

santini ( 12. října 2013 14:00 )

Souhlas,pustit a hned.Potrestaní byli už tím,že s těmi zrůdami museli žít.A potrestat psychology a soc.pracovnice,kteří jim do péče svěřili další děti.A natvrdo.

ashari ( 21. července 2013 11:22 )

Tyhle klici neměli žadnou jinou možnost. Pokud by si stěžovali na sociálce pravděpodobně by je přizabili tak za co je trestají? Pokud není možnost jak se bránit nenásilnou cestou a to tady nebyla, pak je to prostě jen trochu jiná sebeobrana. Pustit by ho měli a hned

marie60 ( 17. července 2013 15:34 )

marie60 ( 17. července 2013 15:33 )

karlos107 ( 17. července 2013 14:00 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání