Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Po 1,5 litru slivovice pobodal švagra a bývalou tchyni: Dostal 15 let

Za pokus o dvojnásobnou vraždu poslal zlínský soud Martina Homolku na 15 let do vězení
Za pokus o dvojnásobnou vraždu poslal zlínský soud Martina Homolku na 15 let do vězení  (Autor: ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
18. července 2013
13:00

Vypili společně 1,5 litru slivovice, jenže pak došlo mezi Martinem Homolkou, a jeho bývalým švagrem k rozkolu, ke kterému se přimotala i Martinova bývalá tchyně. A málem došlo k tragédii. Vyučený kuchař Homolka totiž vzal dva nože a pustil se do svých obětí. Zuřivě je bodal, nezemřeli jen díky včasnému příjezdu záchranky. Agresor dnes u zlínského soudu dostal 15 let.

Napadení dvou lidí řešila policie na začátku roku v Lopeníku na Uherskohradišťsku. V obci, která nechvalně proslula smrtí čtyř dívek při závodech rallye. Po hádce v opilosti vzal Martin Homolka do rukou 19 a 21 centimetrů dlouhé nože a pobodal své příbuzné. Ti měli velké štěstí, vážná zranění přežili. A to jen díky bezprostředně poskytnuté lékařské péči.

Obzvlášť brutální napadení

Homolka se k činu doznal. Tvrdil ale, že se v osudnou noc 2. ledna bránil útoku svého nevlastního švagra.

Počínal si při tom zvlášť brutálně. Podle znalce zasadil muži nejméně 13 bodno-řezných ran. Odkryl mu plíci, bodl ho do jater i do týlu hlavy a potrhal mu slezinu. Matku (62) poškozeného, svou bývalou tchyni, bodl pětkrát, například do krku.

"Jen shodou šťastných náhod a nepředvídatelných okolností nedošlo k úmrtí obou poškozených," uvedl státní zástupce Leo Foltýn. Obviněnému hrozilo až 20 let vězení, případně i výjimečný trest.

Znalec: Nebránil se, ale útočil!

Agresor uvedl, že se s bývalým švagrem vraceli z návštěvy, kde popíjeli. Už cestou se prý hádali, doma pak došlo k napadení. Kdo začal, však není jasné. "Na kuchyňské lince jsem uviděl ležet nože. Přišlo mi, že to je jediná možná ochrana vůči poškozenému. Začal jsem se jimi ohánět, aby na mě přestal útočit. Pak přišla jeho matka, začala ho bránit. Pak jsem se probral na podlaze," popisoval Martin H. Sám zavolal záchranku i policii.

Podle znalce ale rány, které utrpěli napadení, svědčí naopak o útoku. Podle psychologa je navíc muž nevyzrálý, sobecký, antisociální a trpí 'naprostým nedostatkem empatie'. Dostal nakonec 15 let.

karamelka300 ( 19. července 2013 09:52 )

píši jako jedna z nejbližších - sestra. je to hodný člověk a jen kvůli zkratu v sebeobraně 15 let??? není to spravedlivé. Souhlasím s názorem inqizitora.

mery2401 ( 19. července 2013 08:26 )

to máš pravdu,že vysoký ,prostě je to děs..

mery2401 ( 19. července 2013 08:25 )

Martina znám,je to hodný člověk ,bohužel se stala tato nemilá věc,která se stala při sebeobraně,tak by mě teda zajimálo,když mě někdo napadne a já se budu bránit čímkoliv mě padne do ruky,tak dostanu taky 15let ...? co to je v tomto zkurveném státě za spravedlnost.. je to směšné prostě no comment

inqizitor ( 18. července 2013 13:10 )

trochu vysoký trest, když to porovnám s těma, co za střízliva chladnokrevně vraždili..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání