Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Starosta zachránil exministryni: Manžel na ní klečel a chtěl ji zabít!

Autor: zb - 
18. července 2013
10:23

Dana Jurásková (51) dělala ministryni zdravotnictví ve Fisherově vládě. Za sebou však má i pořádné rodinné drama. Její manžel Vlastimil (54) se jí chystal zavraždit! Neunesl, že se s ním manželka chtěla rozvést a zajímala ji jen kariéra. Údajně i kvůli závažnějším problémům!

Manželské neshody Juráskových vyvrcholily letos v dubnu, kdy manželé odjeli autem na Rokycansko, kde mají chalupu. "Jurásek posadil manželku na zadní sedadlo auta  zablokoval dveře dětskou pojistkou. Tvrdil, že bez ní žít neumí a nebude,“ uvedl k případu státní zástupce Jakub Kubias.

Když se ho žena přímo zeptala, jestli ji chce zabít, odpověděl, že ano. Ve Vejvanově na Rokycansku pak vůz zastavil na návsi. Manželka si totiž přála ještě naposledy si prohlédnout fotografie dětí. Přitom se snažila dostat ven z auta.

Jenže Jurásek ji držel pod krkem, aby nemohla vystoupit. „Žena ho ale kousla do ruky a vysvlékla se z kabátu. Muž ji chytil za ruku a nohu a tahal ji zpět do kabiny,“ popsal útok Kubias.

Pomohl jí starosta

Exministryně se nakonec z vozu přece jen dostala. To už ale na místo přibíhal starosta Vejvanova Luboš Špilar. „Ležela na zemi před autem. Na ní klečel muž a fackoval ji. Ona křičela: Pomoc, pomoc, chce mě zabít. Ještě s jedním člověkem jsme zabránili tomu, aby ji dál mlátil,“ řekl Špilar.

Případ se nyní dostal k soudu, u kterého však Jurásek odmítl vypovídat. V přípravném řízení ale řekl, že manželku nechtěl zabít. „Chtěl jsem manželku odvést k jejímu milenci a tam bychom si všechno pořádně vyříkali. Jenže ona mě přesvědčila, ať to nedělám,“ vypověděl Jurásek.

Do soudní síně ho přivedli s želízky na rukou a pod dohledem dvou příslušníků vězeňské služby. Krátce před polednem odcházel, sice opět v doprovodu uniformovaných strážců, ale bez pout jako »svobodný« člověk. Do věznice si jel totiž vyřídit své propuštění z vazby! Podle soudce Milana Štejra totiž nehrozí, že by chtěl vraždu dokonat. Dál mu však hrozí až 20 let vězení.

Milenec?!

Jurásek odmítl u soudu vypovídat. V přípravném řízení ale řekl, že mnaželku nechtěl zabít. "Chtěl jsem manželku odvést k jejímu milenci a tam bychom si všechno pořádně vyříkali. Jenže ona mě přesvědčila, ať to nedělám," vypověděl Jurásek. Stála za problémy nevěra?!

eisenbieger ( 18. července 2013 21:05 )

vzdyt to rikam porad , jak se zenska posune vej musi nohy rovnez vejs zejo ...bezna vec v praglu

augustyna ( 18. července 2013 15:33 )

tak to je fajn že ty úsměvy jsou jen pro tebe, pak to sedí

augustyna ( 18. července 2013 13:30 )

..........myslíš že jsi vtipnej ?

pekna.potvora ( 18. července 2013 12:45 )

žila s psychopatom, takže sa jej vôbec nedivím, že chcela šu.kať s niekým normálnym..

cid2000 ( 18. července 2013 11:34 )

Měl jí poslat k šípku a vykašlat se na takovou bě-hnu.Pak mu ruplo v bedně a udělal špatnou věc na veřejnosti.Zbytečně se to nafukuje.Daleko horší zmetci co srážeí lidi autama, znásilňují kradou v miliardách/stamiliónech běhají na svobodě a tady budou dělat exemplární příklad kvůli cou-ře!!Trest si zaslouží, ale takové divadlo kolenm toho?Je to fakt divné!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání