Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Družku (†23) umlátil paličkou, děti (5, 4 a 2) do ní nutil kopat: Výjimečnému trestu neunikl!

Pohled do tváře bestie: Ladislav Kováč brutálně ubil svou družku
Pohled do tváře bestie: Ladislav Kováč brutálně ubil svou družku  (Autor: Pavel Ryšlink)
Autor: simao, ČTK - 
10. července 2013
14:27

Chtěl, aby trpěla. Mlátil ji, často pod vlivem alkoholu, nutil i jejich malé děti, aby do maminky kopaly. Násilnosti eskalovaly ve vraždu Hany Š., za kterou Ladislav Kováč půjde definitivně na 24 let do vězení. Soud mu totiž potvrdil výjimečný trest.

Děsivá tyranie, končící loni v únoru surovou vraždou. Tenhle příběh z Vítkova na Opavsku je plný hrůzy. Nezaměstnaný Ladislav Kováč umlátil paličkou na maso svou družku Hanu poté, co jí ze života udělal peklo.

Nutil děti, aby do ní kopaly

Bil ji, ponižoval před vlastními dětmi, kterými v té době bylo od dvou do pěti let. Děti dokonce nutil, aby po ní skákaly, když ležela na zemi, kopaly do ní a vulgárně jí nadávaly. Kromě vraždy a týraní se tak dopustil i ohrožování výchovy.

Hana Š. nic nehlásila, tolik se tyrana bála. Sama vyrůstala v dětském domově, s Ladislavem žila od svých 12 let a byla na něm závislá... Lidská bestie si za její umučení vysloužila výjimečný trest.

Kováč však podal dovolání, jenže Nejvyšší soud jeho přání na snížení trestu nevyslyšel. A surovec půjde s definitivní platností na 24 let do vězení. Vyplývá to z anonymizované zprávy, kterou dnes ČTK poskytl mluvčí soudu Petr Knötig.

Osudná noc: Dneska tě ty kur*o zabiju, řval na ní

V dovolání přitom vrah uvedl, že neměl v úmyslu družku usmrtit. V osudnou noc prý oba pili alkohol a pohádali se kvůli údajné nevěře. Hádka vyvrcholila fyzickým napadením.

Kováč podle svých slov jednal pod vlivem alkoholu a neovládl se, nešlo ale prý o předem promyšlený útok. Jenže masakr trval několik hodin a podle senátu Nejvyššího soudu jednal vrah s rozmyslem a vědomě tak, aby ženu usmrtil surovým a trýznivým způsobem.

Podle zjištění Blesku slyšeli sousedé v osudnou noc hrůzné zvolání: "Ty kur*o, já tě dneska zabiju!" Na naléhání sousedky pak sice Kováč přivolal záchranku, jenže tvrdil, že jeho družka spadla ze schodů. Způsobil přitom Haně kopanci a také paličkou na maso těžká vnitřní zranění, kterým podlehla o den později v ostravské nemocnici.

Ladislav Kováč u vrchního soudu v Olomouci Ladislav Kováč u vrchního soudu v Olomouci | Pavel Ryšlink

mrum ( 10. července 2013 18:08 )

Jak s ním mohla žít od 12 let, když vyrůstala v DD?

minaaa ( 10. července 2013 17:27 )

Jo my tady bohužel dřeme na tyhle hyeny aby si užívali luxus českého vězení....

kdoasi ( 10. července 2013 17:10 )

kdoasi ( 10. července 2013 17:09 )

kdoasi ( 10. července 2013 17:09 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání