Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Okradl stařenku před bohem: Modlila se na velikonoční mši!

Řádové sestry a další hosté při únorovém svěcení kostela Panny Marie v Českých Budějovicích
Řádové sestry a další hosté při únorovém svěcení kostela Panny Marie v Českých Budějovicích  (Autor: ČTK)
Autor: hra - 
1. dubna 2013
15:45

Při velikonoční mši si v českobudějovickém kostele vyhlédl zloděj seniorku s kabelkou. Když si důchodkyně položila tašku na lavici a začala se modlit, lupič ji okradl. Dlouho se z lupu ale neradoval. Zasáhly Boží mlýny a policie.

„Žena si zloděje všimla na poslední chvíli, ale nestačila nic udělat. V kabelce měla osobní doklady, peníze, digitální fotoaparát a také svazek klíčů od domu. Jeden z přítomných zavolal ihned policii,“ řekla jihočeská policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Policisté důchodkyni na místě vyslechli a pak dostaly události rychlý spád. Hlídka zamířila rovnou do domu seniorky. „Dedukce byla správná. Zloděj si totiž z občanského průkazu zjistil adresu ženy a vydal se do jejího bytu krást. Vše prohledal a v ložnici ze šatní skříně ukradl šperkovnici se šperky a finanční hotovost. Vše za téměř 60 000 korun,“ uvedla Štěpánka Uhlířová.

Zloděj byl právě na odchodu, když přijela policie. Ukázalo se, že jde o recidivistu (45) z Jičínská. Za krádež a porušování domovní svobody stane do 14 dnů před soudem.

krupan10 ( 2. dubna 2013 12:26 )

no jo, ty toho nepamatuješ víc. Vlastně se ani nedivím

krupan10 ( 2. dubna 2013 12:24 )

naprosto s Vámi souhlasím. Kdo má svou víru v srdci, koslely nepotřebuje. Těch pedofilních skandálů by se našlo dost a dost. Nepíše se o nich, je to jednoduché, není soudce, není žalobce.

e.44 ( 1. dubna 2013 23:35 )

A pedofilní skandály u nás? Problém byl a je ve snaze o ututlání. Příliš se o tum nepíše, ale něco se dá najít. Například: V Čechách se v devadesátých letech stal jeden případ v hradecké diecézi. Za něj odpovídal ještě rozpačitý biskup Otčenášek. O oběti nebylo nikterak postaráno. Dodnes mají problémy s partnerskými vztahy. Zneužívání ve věku kolem puberty působí nejvíce destruktivně. Další případy byly později odhaleny na Moravě. Nechvalně se zachoval arcibiskup Graubner. Olomoucký student teologie Václav Novák na jeden takový případ upozornil. Arcibiskup provinilého duchovního přeložil na jiné místo, kde kněz dále pokračoval s novými chlapci v trestné činnosti. Nakonec byl usvědčen a odsouzen. Nováka nechal arcibiskup vyloučit z teologické fakulty a lidsky jej znemožnil.

e.44 ( 1. dubna 2013 23:29 )

Církeve, kostely...to bylo uměle vytvořené k ovládání lidí. To nemá se skutečnou vírou nic společného. Jedno v co člověk věří.....Důležité je jestli skutečně věří. Pak má i svojí vlastní modlitbu, ne tu, kterou mu někdo jiný vymysle, aby jí při veřejném předvádění víry společně s jinými demonstrativně přeříkával.

namoroman ( 1. dubna 2013 22:10 )

Po těch restitucích jistě...jak to říkal ten B. Polívka?: "Tak a teď si vás koupím všecky"

Zobrazit celou diskusi