Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Karolína Peake úřaduje i na chodbě: Na vládě stále nemá vlastní kancelář!

Vicepremiérka Karolína Peake nemá na vládě na růžích ustláno. Nemá ani vlastní kancelář!
Vicepremiérka Karolína Peake nemá na vládě na růžích ustláno. Nemá ani vlastní kancelář!  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao - 
27. března 2013
15:22

Ani tři měsíce po vyhazovu z ministerstva obrany nemá Karolína Peake ve vládní budově vlastní kancelář. A tak úřaduje na chodbě, eventuálně v kanceláři ve Vladislavově ulici, kde se o stůl dělí se svou asistentkou. Co to vypovídá o pozici LIDEM ve vládě?

Když Karolína Peake skončila v prosinci po osmi dnech na ministerstvu obrany, ocitla se takřka na ulici. Zůstala sice vicepremiérkou a Nečasovým partnerem, ale spojenectví se otřáslo v základech. A Peake navíc na vládě přišla o kancelář.

Peake bez kanceláře: Kam s ní?

Do její bývalé kanceláře v Úřadu vlády se totiž nastěhoval ministr bez portfeje Petr Mlsna. Kancelář ministr obrany pak nově obývá Vlastimil Picek, generál, kterého Peake ještě jako šéfka obrany vyhodila...

Ještě déle, než trvalo Nečasovi hledání nového ministra obrany, však premiérovi trvá najít pro Peake ve Strakově akademii nové prostory. Nevypadá to však, že by ho tahle situace nějak obzvlášť pálila. 

Peake proto řídí vládní agendu z kanceláře ve Vladislavově ulici, odloučeného pracoviště Úřadu vlády. Sídlí zde sekce pro koordinaci boje s korupcí. "Sdílím stůl s asistentkou, když potřebuji soukromí, musí odejít. Další dva členové mého kabinetu nemají žádné kanceláře, pracují třeba i na chodbě," prozradila serveru iDnes.cz.

Nechce ze sebe dělat chudinku

Chudinku ze sebe prý ale dělat nechce, dodala Peake v rozhovoru pro Radiožurnál. Přesto může jít o signál, že pozice LIDEM ve vládě není zrovna růžová. "Pro mě je to spíše signál proto, jakým způsobem se ty silnější a větší strany chovají ke svému partnerovi, který se k nim chová naprosto fér a loajálně. Vypovídá to spíše o nich, než o nás," dodala v rádiu.

Situaci s kanceláří dál neřeší. "Vicepremiérkou pro boj s korupcí nejsem proto, abych se celé dny věnovala přemítání o kancelářích, abych mudrovala, zda jsou lepší prostory na Úřadu vlády nebo ve Vladislavově ulici," zareagovala Peake na dotaz Blesku, zda došlo v "kancelářské" otázce k nějakému posunu.

"Zásadní je pro mě naplňovaní protikorupční strategie, která napomůže odhalit skutečné kauzy ohrožující ekonomiku naší země," dodala šéfka LIDEM a ke vztahu k Nečasovi stručně poznamenala: "S panem premiérem mám korektní pracovní vztahy."

chumlee ( 28. března 2013 20:25 )

Karolína je velmi krásná, její politickou kariéru nehodnotím,to mě vůbec nezajímá, spíš se zaobírám myšlenkou, jak dobře umí vykouřit...

krupan10 ( 28. března 2013 10:38 )

hlavně dřou po nocích

krupan10 ( 28. března 2013 10:37 )

ale neodvedla daně, až se na to přišlo. Udělat to někdo jiný, už je v lochu.

chumlee ( 28. března 2013 05:05 )

Karolína má opravdu krásná stehna, velmi sexy...

va45 ( 28. března 2013 01:03 )

To ani nemá cenu ji nějakou kancelář dávat.Za chvíli vypadne.Rok uběhne jako voda.

Zobrazit celou diskusi