Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V USA zadrželi miliardáře Abramoviče, tvrdí ruská agentura

Abramovič prý zadrželi na obchodní cestš v USA
Abramovič prý zadrželi na obchodní cestš v USA  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, oj - 
25. března 2013
16:57

Romana Abramoviče, jednoho z nejbohatších Rusů a obchodního soka záhadně zesnulého miliardáře Borise Berezovského zadrželi agenti FBI, tvrdí ruská agentura RBK. Abramovičův mluvčí ale zprávu popřel.

O napětí, které v Rusku vyvolala smrt Berezovského, svědčí i dnešní poplašná zpráva ruské agentury RBK. Rozšířila informaci, že americká FBI Abramoviče, který se vydal do USA jednat se svými obchodními partnery.

Abramovič, který žije v Británii, loni v srpnu na Berezovském vysoudil kolem pěti miliard dolarů (100 miliard Kč) ve sporu o vlastnictví ruské ropné společnosti Sibněfť. Výsledek soudní pře moskevská média označují za jednu z možných příčin Berezovského domnělé sebevraždy. Zpráva o údajném zatčení Abramoviče okamžitě vyvolala dalekosáhlé spekulace o možné souvislosti se smrtí Berezovského.

Informaci agentury RBK obratem popřela jak FBI, tak i Abramovičův tiskový mluvčí. Na londýnské burze nicméně mezitím stačila klesnout hodnota akcií Abramovičovy společnosti Nornikel o dvě a Evraz dokonce o pět procent.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi