Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tělo známého francouzského právníka našli u ostrova, který mu patří

U francouzského ostrova, který patří známému právníkovi, našli na pláži bezvládné advokátovo tělo
U francouzského ostrova, který patří známému právníkovi, našli na pláži bezvládné advokátovo tělo  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: simao, ČTK - 
19. března 2013
17:02

Jednoho z nejznámějších francouzských právníků našli o víkendu mrtvého. Jde o Oliviera Metznera, advokáta, který zastupoval řadu osobností v různých skandálních procesech - třeba panamského diktátora Noriegu.

Nedaleko ostrůvku, který mu patří, našla francouzská policie o víkendu tělo jednoho z nejznámějších právníků v zemi. Oliviera Metznera vyplavilo moře na pláži poblíž jeho domu v Bretani.

Zpočátku se prošetřovala násilní smrt, ale podle agentury AP po sobě zanechal třiašedesátiletý Metzner vzkaz. Zda spáchal sebevraždu, to ale zatím policie nepotvrdila.

Právník se proslavil tím, že zastupoval například bývalého premiéra Dominiqua de Villepina, vysoce postaveného makléře Jérômeho Kerviela, nebo bývalého panamského diktátora Manuela Noriegu.

Pro svou orientaci v nejsložitějších případech byl také vyhledávaný nadnárodními korporacemi a patřil mezi hrstku francouzských hvězdných právníků.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi