Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zkrachovalý bankéř dal milionářské dceři na krk falešnou bombu: Dostal 13,5 roku vězení!

Autor: shp - 
20. listopadu 2012
08:55

V srpnu loňského roku se v Austrálii vloupal bývalý bankéř Paul Douglas Peters (51) do domku milionářů Pulverových. Jejich dceři Madeleine (19) dal na krk falešnou bombu a rodinu chtěl vydírat. Nakonec skončil za mřížemi, soud ho teď poslal na 13,5 roku za mříže.

Američan Peters jako bankéř zkrachoval a od té doby se mu vůbec nedařilo. Rozhodl se tedy, že peníze vydělá vydíráním. V kukle a s baseballovou pálkou se vloupal k Pulverovým domů v australském Mosmanu, přepadl Madeleine a na krk jí umístil černé zařízení, které vydával za bombu. Poté pláchl.

Falešné bombě uvěřili i pyrotechnici

Imitace bomby byla natolik propracovaná, že její pravosti uvěřili i policejní pyrotechnici. Deset hodin se jí dívce pokoušeli opatrně sundat, než zjistili, že zařízení je falešné. Peters, který měl australské občanství, mezitím pláchl do Spojených států. Tam ho za dva týdny dopadla policie v Kentucky, kde se skrýval v domě své bývalé ženy. S ní má Peters tři dcery.

Dívka prodělala trauma, bankéř má deprese

„Pachatel zastrašil dívku tím, že může zemřít. Jen proto, aby získal peníze. Vyvolané pocity hrůzy a děsu nelze popsat,“ prohlásil soudce Peter Zahra. Dívka prodělala psychické trauma, ze kterého se musela léčit. Soudce nakonec poslal Peterse na 13,5 roku za mříže. Podle australských zákonů může za deset let požádat o propuštění na podmínku za dobré chování. To také nejspíš učiní, podle svého právníka totiž trpí silnými depresemi.

Bude trvat, než se s tím srovnám

„Jsem potěšena dnešním výsledkem. Nyní můžu hledět do budoucnosti, kde se mnou nebude spojováno jméno Paula Peterse,“ řekla Madeleine reportérům po rozsudku. „Uvědomila jsem si, že to zabere nějaký čas, než se srovnám s tím, co se stalo, ale dnešek byl důležitý, protože soudní proces skončil,“ dodala. Nyní už se cítí lépe, ale rány na duši se jen tak nezahojí…

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi