Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Šťastný konec: Dívka s bombou na krku je zachráněna

Autor: INT, mivr, ljšk - 
3. srpna 2011
14:47

Pyrotechnici bojovali o život osmnáctileté Australanky Madeleine Pulver sedm hodin. Dívka z předměstí Mosman u Sydney přivolala policii s tím, že má nálož na těle a nemůže se od ní vzdálit. Podle vyšetřovatelů se jednalo o pokus o vydírání, jelikož dívka je z bohaté rodiny.

 

"Nejdůležitější věc, kterou vám mohu v současné chvíli říct, dámy a pánové, je, že dívka je v pořádku a v bezpečí," sdělil novinářům zástupce policejního komisaře Mark Murdoch. Policie také potvrdila, že bomba byla velmi komplikovaná a rozhodně ji sestrojil někdo zkušený.

„Nemohu potvrdit, zda je podezřelý balíček k ženě připevněn, ale ona je stále v jeho blízkosti,“ řekl během sedmihodinové vysvobozování Murdoch. Vzdálit se prý dívka opravdu nemohla. Dívka, která před třemi týdny oslavila osmnácté narozeniny, s přivolanými pyrotechniky spolupracovala. Více Mudroch říct nechtěl. Policie evakuovala okolní domy a čtvrť uzavřela.

Jedna z nejbohatších rodin v Sydney

Australský server Daily Telegraph uvedl, že dívka zavolala ve 14:40 hodin místního času na policii. Od té doby se pyrotechnici snaží nálož sundat.

Zatím nebylo uveřejněno, jak se vše stalo, ale jeden za zasahujících policistů prý řekl, že se jedná o naprosto nestandardní bombu v obojku. Podle serveru Sydney Morning Herold do domu vtrhl muž v kukle, který připevnil dívce, která byla doma sama, nálož kolem krku.

Podle vyšetřovatelů to souvisí s pokusem o vydírání. Dům, kde se drama odehrálo, patří jedné z nejbohatších rodin v Sydney. Policisté se domnívají, že na vnitřní straně obojku je vzkaz s požadavkem o peníze. Zatím není možné dostat se k němu a přečíst ho.

Shelby16 ( 3. srpna 2011 16:24 )

jde o to jestli přestříhnout červený kablík nebo žlutý kablík - viděla jsem to v jednom filmu...

Shelby16 ( 3. srpna 2011 16:18 )

To je vážně blbý - chudák holka ! Ale měli by se zeptat jejího tatíka miliardáře jestli nemá s někým nějaké nevyřizené účty, nebo někomu něco nepěkného neprovedl za poslední dobu.

gogo ( 3. srpna 2011 16:11 )

Zdá se, že stále více lidí je vyšinutých, bezohledných a krutých... Proč asi...

divenka ( 3. srpna 2011 15:41 )

A teď tu o kůzlátkách, prosím.... Jakomohlo se to stát, ale určitě je už dávno po všem, nebo si snad myslíte, že už jen samotný příjezd policistů a novnářů by nebyl důvodem pro toho kdo jí bombu dal, aby ji odpálil??? Blbý co, ale určitě netoužil po tom, aby ji někdo deaktivoval v přímém přenosu.... ha ha ha ha vzkaz napsaný na vnitřní straně obojku, a to si jako myslíte, že ten kdo to sestrojil si je jistý, že jeho zařízení bude deaktivováno, ten počítá s tím, že bude odpáleno....případně by mohl být tak slušný, že sdělí sám, jak má být deaktivováno po splnění jeho požadavků a ty jistě vznesl dříve e nebylo mu rodinou vyhověno, nepozději v okamžiku připevnění obojku ). Teda takhle blbě to neprobíhá ani v těch nejblbějších amerických kriminálkách.

Zobrazit celou diskusi