Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Manžel krásné novinářky (†29) truchlí: Lásku z vysoké ukončila vražda

Autor: simao - 
3. října 2012
10:33

Jsou to jen čtyři roky od doby, kdy se krásná novinářka Jill provdala za Toma Meaghera. Byli hezkým párem. Znali se deset let, seznámili se na vysoké škole... 21. září to však bylo naposledy, co Tom svou drahou ženu viděl. Vyrazila do baru na skleničku, domů už nepřišla. Populární televizní novinářku někdo znásilnil a zabil.

Tenhle příběh je v Austrálii ostře sledovaným. Vražda známé televizní novinářky Jill Meagher (†29) rozjitřila emoce.

A tak i když jeho manželku někdo znásilnil a zabil, Tom vystoupil před televizní kamery. Bylo na něm vidět, že se snaží udržet emoce na uzdě. Nešlo to však snadno. Chtěl však poděkovat veřejnosti za podporu při pátrání po jeho pohřešované lásce, která zmizela 22. září v Melbourne.

"Navzdory tomu, že je to ta nejhorší věc, která navždy bude prostupovat našimi životy, jsem byl opravdu dojat podporou australské veřejnosti, neúnavným úsilím policie a všech přátel, kteří odložili své životy stranou, aby nám pomohli," cituje televize ABC Tomovo prohlášení.

Tomova matka Joan Meagher však o svém synovi prozrazuje: "Moc dobře si teď nevede. Nemyslím si, že to zvládá," řekla matka Daily Mailu. "Před televizními kamerami je na tom mnohem lépe, než ve skutečnosti."

Milovanou manželku mu vzal vrah

21. září ji viděl naposledy. Večer si Jill vyrazila s kolegy na skleničku, domů však již nedorazila. Naposledy ji zachytily bezpečnostní kamery jednoho obchodu, jak k ní přistoupil nějaký muž.

Jill nevypadala nijak opile, nemotala se. Šla po hlavní ulici, a tak si zároveň patrně ani nepřipouštěla nějaké nebezpečí. O několik dní později ji našli mrtvou. Prožila si muka, před smrtí ji ještě znásilnili.

Tomovi se zbortil svět. Podpořit ho vyrazil do Melbourne bratr zavražděné manželky, Michael McKeon. A také Tomova sestra Katrina, která v roce 2008, kdy se Tom a Jill brali, jim šla za družičku. Ta také prozradila, jak to se vztahem Toma a Jill bylo.

Poznali se zhruba před deseti lety na univerzitě v Dublinu. Začali spolu chodit, po škole hodně cestovali, uměli si užívat života. Jill pak začala pracovat v médiích - v irské televizi RTE. S Tomem se však rozhodli usadit v Austrálii, kde Jill získala práci v televizi ABC.

Měla prý dar - dokázala lidi nakazit svou dobrou náladou. Sousedé vzpomínají, jak ji často slyšeli prozpěvovat si. Zároveň působila jako odhodlaná mladá žena a podle mnohých na ní čekala zářná kariéra. Jako každý měla ale i své chyby - třeba to, že byla příliš důvěřivá.

kudlankabezbozna ( 3. října 2012 13:19 )

Plesku , príma. BTW - do toho titulku se hodí třeba spojení "brutální vražda". Ale jasně, že toho bych už chtěla moc, to už bych si to rovnou mohla psát sama

pekna.potvora ( 3. října 2012 10:50 )

krásna baba, škoda mladého života, bohužiaľ asi doplatila práve na svoju výraznú krásu

kudlankabezbozna ( 3. října 2012 10:37 )

"Drsná vražda" - ó bóže, kdy je asi tak vražda něžná???

Zobrazit celou diskusi