Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Ruského miliardáře otrávili? Psal Putinovi, že se chce vrátit do Ruska

Berezovskij zemřel zatím z neznámých příčin
Berezovskij zemřel zatím z neznámých příčin  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, oj - 
24. března 2013
13:23

Příčina smrti ruského oligarchy  Borise Berezovského zůstává nadále neobjasněná. Mluví se o sebevraždě. Trpěl prý depresemi, chtěl se vrátit do Ruska a psal kvůli tomu i Putinovi. Mluví se ale i vraždě! Jeho dům prohledávají experti na chemické, nukleární a jaderné materiály.

Redaktor ruského vydání časopisu Forbes Ilja Žeguljov dnes informoval média o obsahu rozhovoru s Berezovským, který pořídil den před jeho smrtí. Miliardář za své největší přání údajně označil návrat domů a stěžoval si, že si neví rady se svým životem. Do Ruska se prý chtěl vrátit i přesto, že mu tam za údajné tunelování ruských firem hrozilo vězení.

Podle autora interview změnil Berezovskij názor na osobu prezidenta Putina, který byl do té doby jeho úhlavním politickým nepřítelem. Tuto informaci dnes potvrdil i Kreml. Putinův mluvčí Dmitrij Peskov agentuře Interfax řekl, že Berezovskij napsal Putinovi dopis. Svěřil se v něm prý prezidentovi, že hledá možnost, jak se vrátit domů.

Britský list The Sunday Times dnes napsal, že Berezovskij se před několika měsíci začal léčit na jedné z londýnských klinik s diagnózou deprese. Pocity marnosti a rezignace v něm podle listu Guardian vyvolal zejména prohraný soudní spor s Romanem Abramovičem, dalším ruským miliardářem žijícím v Británii. Loni v srpnu s ním Berezovskij prohrál soud o vlastnictví ruské ropné společnosti Sibněfť, kde šlo o víc než pět miliard dolarů (asi 100 miliard Kč).

Lékaři začali Berezovskému předepisovat antidepresiva několik týdnů po ukončení soudu. Jeden z miliardářových přátel britskému tisku řekl, že Berezovskij přemýšlel o sebevraždě. "Nic už nemá smysl. To nejlepší, co by se mi mohlo stát, je infarkt," prohlašoval prý ruský podnikatel krátce před svou smrtí.

tipr ( 25. března 2013 08:32 )

Kdyby se znárodnilo vse na cem si jejich vlastnci pakujou miliardy pro sebe tak by byly peníze na zdravotnictvi , duchody, aj.

horstfuxteleshop ( 25. března 2013 07:38 )

rusáci pro něj plakat nebudou

horstfuxteleshop ( 25. března 2013 07:37 )

nevím co z toho takový lidi mají, hrabat pod sebe miliardy, v přírodě neexistuje zvířecí ekvivalent a kdyby jo, ostatní spojí síly a sežerou ho blba hloupýho, tlustýho,

reggina ( 25. března 2013 05:46 )

Trpel depresemi, protoze, prisel o nahrabane miliardy a taky uz nemel zadnou moc, jako za Jelcina. S toho ho kleplo, nic vic.

anka ( 24. března 2013 22:29 )

pomohl putina dosadit a trpel depresemi....prodelal nekolik infartu....a vypada to, ze dostal ten posledni....

Zobrazit celou diskusi