Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zeman svezl Zavadila: Klaus by ho nevzal ani na koloběžku, řekl Falbr

Zeman vzal Zavadila na sjezd ČSSD vrtulníkem, podle Falbra to bylo velkorysé. Klaus by ho totiž prý nevzal ani na koloběžku
Zeman vzal Zavadila na sjezd ČSSD vrtulníkem, podle Falbra to bylo velkorysé. Klaus by ho totiž prý nevzal ani na koloběžku  (Autor: Blesk - Martin Hurda, Ladislav Křivan)
Autor: psch, kru - 
15. března 2013
14:25

Prezident Miloš Zeman, který na sjezd ČSSD v Ostravě dorazil vrtulníkem, neletěl sám. Velkoryse svezl odborářského bosse Jaroslava Zavadila. To by podle Richarda Falbra například bývalá hlava státu neudělala.

Richard Falbr delegátům prozradil, že v prezidentském vrtulníku do Ostravy na sjezd demokratů letěl prezident Zeman společně s šéfem odborů Jaroslavem Zavadilem. „Chci upozornit na to, že bývalý prezident by šéfa odborů nevzal ani koloběžku,“ zaútočil Falbr na Klause.

Falbr na exprezidentovi Klausovi nenechal nit suchou. „Do Evropského parlamentu ho nezvali. Marně se Klaus snažil deset let dostat do Bílého domu. Ani tam ho nepozvali,“ pokračoval Falbr.

Po krátkém proslovu se Zeman odebral za svým synem Davidem do ostravské fakultní nemocnice, kde je zahrabaný v laboratoři. Poté opět odletí zpět do Prahy, kde ho čeká další program. Co přesně bude dělat prezidentova mluvčí Hana Burianová už neprozradila.

karel050860 ( 17. března 2013 14:34 )

Potvrzeno: Novinářské spekulace o neprůhledném financování VV jsou nepravdivé!Věci veřejné byly v poslední době vystaveny nové sérii útoků na stranu jako celek i na její jednotlivé představitele. Investigativní pořady České televize a televize Nova se na základě toho snažily vzbudit dojem, že financování VV bylo neprůhledné. Městský soud v Praze ovšem rozhodnutím ze dne 14.2. 2013 zrušil usnesení Police ČR o zajištění finančních prostředků na bankovním účtu VV. V kampani proti nám bylo využito i to, že Věcem veřejným Policie ČR obstavila účet v souvislosti se současným vyšetřováním jednoho z bývalých sponzorů Věcí veřejných. „Šlo o nesmyslné konstrukce, pro jejichž dokazování neváhali reportéři použít zfalšované dokumenty“, říká Vít Bárta, předseda strany VV. „Že novinářské spekulace byly nepravdivé, dokazuje i rozhodnutí Městského soudu v Praze ze 14.2.2013, který vyhověl naší stížnosti a zrušil usnesení Policie ČR o zajištění finančních prostředků na našem bankovním účtu“, dodává Bárta a pokračuje s tím, že rozhodnutí Městského soudu VV samozřejmě vítají. Současně jsme podali jsme stížnost Radě pro rozhlasové a televizní vysílání na pořad televize Nova „Na vlastní oči“. „Bráníme se tak snaze reportéra Kroupy využívat tento pořad k šíření naprosto nepravdivých informací o Věcech veřejných s pomocí zfalšovaných dokumentů, přestože si mohl ověřit, že jde o podvrh“, komentuje situaci na tiskové konferenci Petra Quittová. „Po dohodě s právními zástupci činíme další kroky, které jasně ukáží, že reportér Kroupa lhal s cílem dosáhnout jediného: poškodit Věci veřejné a její jednotlivé členy“, dodává 1. místopředsedkyně VV Quittová. "Rozhodnutí Městského soudu, že Policie musí zrušit neoprávněné obstavení našeho účtu vítám, chápu ho jako satisfakci a stvrzení, že hospodaření a účty VV jsou plně v souladu se zákony ČR. Stali jsme se obětí spekulace. Očekávám, že po rozhodnutí soudu, napravených krocích Policie bude následovat chlapská omluva od Janka Kro

pattapuf ( 15. března 2013 20:46 )

Jo, to by šlo.

itartas ( 15. března 2013 19:51 )

já nevím co furt máte, je to vysoký pán v letech a navíc všichni ví, že palec na noze drží stabilitu celého těla...

itartas ( 15. března 2013 19:49 )

troubo, vsadím boty, že ani nemáš tušení kdo byl Karel Marx

itartas ( 15. března 2013 19:48 )

Zobrazit celou diskusi