Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Mladí protestovali proti spojenectví KSČM a ČSSD: Vytvořili lidský řetěz

Lidský řetěz spojený červenou stuhou propojil 14. března v centru Prahy sídlo KSČM se sídlem ČSSD.
Lidský řetěz spojený červenou stuhou propojil 14. března v centru Prahy sídlo KSČM se sídlem ČSSD.  (Autor: ČTK)
Autor: ljš, ČTK - 
14. března 2013
19:05

Bojí se návratu minulosti, a proto nechtějí komunisty ve vládě, kam by se podle nich mohli dostat díky spolupráci se sociálními demokraty. Dnes proto symbolicky lidským řetězem a rudou stuhou propojili sídla obou stran.

Dvě desítky mladých lidí propojených rudou stuhou v lidský řetěz prošly dnes centrem Prahy od sídla sociální demokracie v Hybernské ulici k sídlu komunistů v ulici Politických vězňů, kde na ně čekala necelá desítka příznivců KSČM. Při setkání na sebe pokřikovali. Happening proti spolupráci ČSSD s KSČM upořádala iniciativa Nová občanská společnost (NOS), která se charakterizuje jako platforma pro diskusi o aktivním občanství a demokracii.

V lidském řetězu nesli účastníci transparenty s nápisy "Nechceme KSČM ve vládě" a "Něco visí ve vzduchu". Někteří se vyzdobili rudými pentlemi a velkou rudou mašli uvázali na mřížová vrata Lidového domu. Kolemjdoucím rozdávali letáky. Zastánci komunistů je čekali u sídla své strany, zaštítili se rudou vlajkou se srpem a kladivem a Leninovým portrétem.

"Chceme jako normální občané říct, že odmítáme experiment, který chce vyzkoušet na občanech nejsilnější levicová strana, aby zjistila, jak se začnou chovat, když začne spolupracovat s komunisty," řekl ČTK za organizátory Pavel Světlík z NOS.

Dnešní happening má podle něj být poselstvím sjezdu ČSSD, který začne v pátek v Ostravě, a má podpořit tu část strany, která spolupráci s KSČM nechce.

Akce byla svolána na Facebooku, účast prý přislíbilo 60 lidí. K pochodu s tisícimetrovou pentlí jich bylo potřeba 40, dostavila se polovina. Proto původní záměr spojit obě sídla pentlí se změnil na pochod se stuhou městem.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

frantisekfrohlich ( 15. března 2013 15:24 )

Nejsi ty náhodou křupan?

abzk ( 15. března 2013 13:01 )

O politice a fungování východního bloku nemáš ani šajn. Odrážíš se od ohlodanejch kostí, co byly lidem předhozený jako varování.

alenam ( 15. března 2013 12:56 )

Z StBáka klidně udělali naoko i nepřítele státu, když to bylo nutný ke slnění jeho úkolu

krupan10 ( 15. března 2013 12:18 )

tak správně.

krupan10 ( 15. března 2013 12:17 )

no jo, studentíci vždycky všechno rozrejpou a pak to dopadne jako ten zasra.nej "plyšák"

Zobrazit celou diskusi