Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zeman se setká se zapomenutým synem: Přiletěl za ním vrtulníkem!

Zeman se na sjezdu ČSSD potká se synem
Zeman se na sjezdu ČSSD potká se synem  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Pecák, Martin Hurda)
Autor: psch, INT - 
15. března 2013
12:29

Velkou hvězdou pátečního sjezdu sociálních demokratů je prezident Miloš Zeman. Aby se příliš nezdržoval, letěl vrtulníkem, jeho projev začne v jednu hodinu. A co víc – později se potká se svým synem zapomenutým Davidem.

Nový prezident má nejspíš velmi málo času, proto do Ostravy na sjezd ČSSD nejel autem, nýbrž letěl vrtulníkem. „Tento způsob dopravy jsme zvolili z časových důvodů, je to nejrychlejší,“ řekla serveru aktualne.cz mluvčí hlavy státu Hana Burianová.

Let vrtulníkem potvrdila i samotná armáda, jejíž stroj Zeman využije. "Ano, letěl naším strojem Mi-8. Není to ale stejný stroj, který je pro prezidenta připravován v leteckých opravnách," řekla serveru iDnes.cz mluvčí generálního štábu Jana Růžičková.

Sraz se zapomenutým synem

A až prezident ukončí projev na sjezdu, vydá se za svým synem Davidem, lékařem do ostravské fakultní nemocnice. Podle mluvčí to ale bude uzavřené setkání. Ihned poté opět odletí zpět do Prahy.

Zeman má Davida z prvního manželství s paní Blankou. Narozdíl ale od Kateřiny, kterou má už s paní Ivanou, se s ním nestýká. David vhodil do runy lístek svého otce, tím pro něj ale podpora v prezidentské kampani skončila.

To, že se spolu téměř nevídají potvrdil i sám David. "Svého otce si vážím a jeho kandidaturu i ve druhém kole svým hlasem podpořím. Nedomnívám se, že bych byl v tomto svém rozhodnutí příliš ovlivněn příbuzenským vztahem k němu – ostatně se vídáme jen sporadicky," řekl Blesku v lednu.

Zeman mladší se pokusil o sebevraždu

Co je ale důležité je fakt, že David Zeman se ve svém současném působišti cítí šťastný. Pryč jsou tak doby, kdy si Zemanovi prožili peklo - když se David pokusil o sebevraždu.

"David se kdysi strašně zamiloval do jedné dívky. Byl tehdy medik, uměl dávkovat léky a spáchal ostentativní sebevraždu. Naordinoval si dávku léků a klesl v bezvědomí na podlahu u jejích dveří. Novináři pak napsali, že spáchal sebevraždu kvůli politické angažovanosti svého otce. David mi po tom, co si to přečetl, napsal, že teď se zavraždí doopravdy. Byly to tři nejstrašnější dny v mém životě," prozradil Zeman před časem o svém synovi.

reggina ( 15. března 2013 17:14 )

Blesku, "David vhodil do runy lístek svého otce", do runy?

enriko ( 15. března 2013 16:10 )

Těm lidem nemůžeš věřit. Tak ho uznávají a volili knížepána. Proč by mu teď nezatleskali, taky jim nic jiného nezbývá. A doufat, že jim Miloš nevrátí, co jim dluží.

enriko ( 15. března 2013 16:08 )

Čemu se divíš? Cítí spojence, svou sílu a dalších pár roků solidně placené funkce. Proč by si nezatleskali. Vždyť kdyby nebyla přímá volba, tak by Zeman nikdy prezidentem nebyl. Jeho kolegové by volili knížepána. Nakonec už jednou předvedli jak moc mají Miloše rádi.

enriko ( 15. března 2013 16:03 )

Zeman je bravurní řečník a bavič, to víme všichni. Stejně zábavný byl, když vystupoval kdysi v Semaforu. Je to chlap, který se kecáním vpohodě uživí na jakémkoliv jevišti.

xxxx678 ( 15. března 2013 14:55 )

Kníže ani pořádně nevěděl,čemu se směje...

Zobrazit celou diskusi