Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kočka zahájil sjezd ČSSD na baru: Tisícovky létaly

Autor: Jiří Krušina, psch - 
15. března 2013
11:45

V pátek ráno začal v Ostravě sjezd ČSSD. Hlavním bodem programu je volba nového předsedy, který by mohl vystřídat Bohuslava Sobotku. Naopak hlavní celebritou je Miloš Zeman, který přiletěl vrtulníkem. Jeho návštěvu doprovázela přísná bezpečnostní opatření.

Žádná párty nebo hudební festival, ale sjezd ČSSD se koná v Dolním areálu Vítkovic v Ostravě. Areál střeží desítky mužů a v akci je i policie. Mimořádná opatření jsou kvůli prezidentovi Zemanovi.

Sobotka sjezd odstartoval poměrně tvrdě. Šesti stovkám delegátů řekl, že některé strany jsou zprivatizované. „Některé strany se nechaly zprivatizovat a rozložit korupcí. Proto jsou v marasmu a v izolaci. Lidé je zavrhli,“ pronesl Sobotka.

Šesti stovkám delegátů řekl, že některé strany jsou zprivatizované. „Některé strany se nechaly zprivatizovat a rozložit korupcí. Proto jsou v marasmu a v izolaci. Lidé je zavrhli,“ pronesl Sobotka.

Kočka zahájil sjezd na baru

Kolotočář Václav Kočka dorazil do Ostravy na sjezd sociální demokracie. Poslechl si jen projev předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky, pak se přemístil k baru. Je otázkou, zda se spolustraníky řešil osud strany nebo budoucnost jeho byznysu. Kafíčko platil tisícikorunou.

Hašek rýpal do primátora Onderky

Michal Hašek se ve svém projevu opřel do kolegy Onderky. "Máme úspěšné primátory. Viď, Romane?" pousmál se místopředseda ČSSD. Narážel na jeho "vele úspěšnou" kampaň, kdy Brno zaplatilo 600 tisíc za novou tvář města, přičemž slogan zněl "Žít Brno". Další Onderkovou perličkou jsou služební superby se značkami 6B9 0001-0005.

Nový předseda = nový premiér?

Podle politologů i dalších členů strany je post předsedy sociálních demokratů dopředu jasný. S největší pravděpodobností ho obhájí současný šéf Bohuslav Sobotka.

Co sice není tak jasné, ale mluví se o tom, je nový premiér. S novými volbami by mohla přijít nová koalice, tím pádem i nový předseda vlády. Stane se jím právě Sobotka?

Zeman přiletí vrtulníkem

Své bývalé stranické kolegy přiletí pozdravit prezident Miloš Zeman. Jeho projev začne ve 13. hodin. „Očekávám, že půjde o pozitivní část dnešního programu,“ řekl současný šéf ČSSD Bohuslav Sobotka.

Přijeli i kmotři

Sociální demokracie vyčítá vládnoucím stranám kmotry v jejich řadách. Registrační značky jejich aut ale vypovídají o tom, že i mezi sociálními demokraty jsou prominenti. Na sjezd dokonce zavítali velvyslanci USA a Číny.

Volba je jasná

Dle slov delegátů by neměl být ohrožen na pozici šéfa strany Bohuslav Sobotka. „Jméno předsedy je patrně jasné. Větší boj očekávám o posty místopředsedů,“ prozradila starostka Krnova a dlouholetá sociální demokratka Alena Krušinová.

jaroslavharak ( 17. března 2013 19:12 )

Potvrzeno: Novinářské spekulace o neprůhledném financování nepravdivé! Věci veřejné byly v poslední době vystaveny nové sérii útoků na stranu jako celek i na její jednotlivé představitele Investigativní pořady České televize a televize Nova se na základě toho snažily vzbudit dojem, že financování VV bylo neprůhledné. Městský soud v Praze ovšem rozhodnutím ze 14.2. 2013 zrušil usnesení Police ČR o zajištění finančních prostředků na bankovním účtu VV. V kampani proti nám bylo využito i to, že Věcem veřejným Policie ČR obstavila účet v souvislosti se současným vyšetřováním jednoho z bývalých sponzorů Věcí veřejných. „Šlo o nesmyslné konstrukce, pro jejichž dokazování neváhali reportéři použít zfalšované dokumenty“, dodává Vít Bárta, předseda strany. „Že novinářské spekulace byly nepravdivé, dokazuje i rozhodnutí Městského soudu v Praze ze 14.2.2013, který vyhověl naší stížnosti a zrušil usnesení Policie ČR o zajištění finančních prostředků na našem bankovním účtu“, říká Bárta a pokračuje s tím, že rozhodnutí Městského soudu VV samozřejmě vítají. Dále jsme podali jsme stížnost Radě pro rozhlasové a televizní vysílání na pořad televize Nova „Na vlastní oči“. „Bráníme se tak snaze reportéra Kroupy využívat tento pořad k šíření naprosto nepravdivých informací o Věcech veřejných s pomocí zfalšovaných dokumentů, přestože si mohl ověřit, že jde o podvrh“, říká Petra Quittová. „Po dohodě s právními zástupci činíme další kroky, které jasně ukáží, že reportér Kroupa lhal s cílem dosáhnout jediného: poškodit Věci veřejné a její jednotlivé členy“, dodává 1. místopředsedkyně VV Quittová. "Rozhodnutí Městského soudu, že Policie musí zrušit neoprávněné obstavení našeho účtu vítám, chápu ho jako satisfakci a stvrzení, že hospodaření a účty VV jsou plně v souladu se zákony ČR. Stali jsme se obětí spekulace. Očekávám, že po rozhodnutí soudu, napravených krocích Policie bude následovat chlapská omluva od Janka Kroupy, který neoprávněn

karel050860 ( 16. března 2013 11:13 )

Potvrzeno: Novinářské spekulace o neprůhledném financováníVěcí veřejných jsou nepravdivé!S čím asi Kalousek znovu příjde?

schmeisser ( 15. března 2013 22:11 )

kajman1e .. pořád nevím jestli si děláš *** nebo jak to vlastně je. Ty Tvoje slovní veletoče a novotvary jako "diali jsme se ..", "samit" a "supúr" a i v jiných diskuzích jsou často Tvé perly k nalezení. Takový ten levičácký zápal tam je, ale těmi výrazy a obraty to působí, no jak to bylo v tom Švejkovi, tak nějak ironicky. Ale rád ty tvoje ***iny čtu a fakt se vždycky pobavím, ať je to tak nebo tak ..

petr11 ( 15. března 2013 16:34 )

Teď bývalý politik ODS Jan Stráský potvrdil, že ekonomická transformace neprobíhala příliš čistě. Prý to vlastně nešlo jinak, protože nikdo v tuzemsku neměl potřebný kapitál, a jedna z cest, jak ho získat, bylo nechat lidi krást.

frantaklika ( 15. března 2013 16:08 )

Strany jsou zprivatizovány..a kde zůstal občan? Občan to vše zaplatí. Komunista Zeman by se nikdy prezidentem nestal, kdyby občané už v křeči neviděli nějakou útěchu, protože on nekradl, boužel při tom rozkrádání v opilecké píše zapomněl rozsvítit světlo. ČR je hospodářsky a morálně zdevastovaná země. Naplnila se slova Tomaš Baťi..všechny tyto hodnoty jsou vám jen propůjčeny, zpronevěříte-li se momentálnímu chtíči a projíte to co bylo dosud vybudováno -pak padnete neodkladně.. a stalo. Papaláši tanči na horní palubě, ale tolik záchraných člunů není!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa