Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

"Zloděj ze Sněmovny" Pekárek: Vyzvednul si obsílku, nastoupí do vězení

Poslanec Pekárek míří do vězení, po Davidu Rathovi tak půjde o dalšího politika za mřížemi. Rath však narozdíl od Pekárka na svůj proces teprve čeká
Poslanec Pekárek míří do vězení, po Davidu Rathovi tak půjde o dalšího politika za mřížemi. Rath však narozdíl od Pekárka na svůj proces teprve čeká  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
11. února 2013
13:01

Poslanec Roman Pekárek míří definitivně za mříže. Za korupci dostal 5 let, vyzvedl si soudní obsílku a brzy by již měl obléci vězeňský mundúr. Nevymlouvá se na chatrné zdraví, do vězení půjde. Na rozdíl od poslance Wolfa, který se stále ukrývá neznámo kde.

Na poště si již vyzvedl soudní výzvu k nástupu do vězení, do pěti dnů se má hlásit v base. Odsouzený politik Pekárek, nezařazený poslanec, kterému pozastavili členství v ODS, se chystá dostát svému "závazku".

Na rozdíl třeba od jiného odsouzeného, poslance Petra Wolfa (bývalý člen ČSSD), který se před zákonem stále skrývá. Zatímco Wolf dostal u soudu za milionové čachry s dotacemi 6 let, Pekárek půjde sedět na pět let za korupci.

Výzvě prý Pekárek vyhoví ve stanovené lhůtě - neví v současnosti o ničem, co by mu v tom bránilo. Nevymlouvá se ani na zdravotní potíže. "Jako každý člověk mám nějaké obtíže, takové, které může mít normální člověk. Ale nemám třeba zlomenou nohu. V tuto chvíli mi není nic tak hrozného," sdělil Pekárek novinářům.

"Samozřejmě mě to trápí, protože bych raději byl na svobodě a čekal na to, jak dopadnou zbývající opravné prostředky, ale bohužel odkladný účinek to nemá," řekl dnes Pekárek. Neupřesnil však, do kterého žaláře má nastoupit. "Nebudu to prozrazovat," odvětil.

Pekárka označil Karel Schwarzenberg za "zloděje" poté, co nahradil ve Sněmovně jednoho z rebelujících poslanců ODS. Poslanecké imunity si však Pekárek příliš neužil, Sněmovna ho vydala k trestnímu stíhání. A Vrchní soud v Praze mu napařil pět let natvrdo za to, že jako bývalý kolínský místostarosta nabízel za úplatek ovlivňování prodejní ceny městských pozemků.

Pekárkovi se podle žalobce podařilo o transakci přesvědčit městskou radu i zastupitelstvo. Kromě pětiletého vězení za přijetí úplatku a zneužití pravomoci dostal také pokutu 250 tisíc korun a soud Pekárkovu zakázal působit v samosprávě na dalších pět let.

honza51 ( 11. února 2013 18:49 )

Neblázni, snad si nemyslíš, že redakce Plesku ví něco o sémantice

honza51 ( 11. února 2013 18:43 )

 Vzhledem k tomu, že tento pravomocně odsouzený pomohl protlačit největší zlodějinu v dějinách země, jistě o něj bude po propuštění velmi dobře postaráno. Teď se na několik měsíců uskromní, za dobré chování vyleze už v létě a už u brány bude čekat Nečas s Kalouskem, aby dotyčnému předali bolestné.. A že bude tučné, panečku! Mám takový dojem, že ten Pekárek se už basy nemůže dočkat

russoo ( 11. února 2013 16:30 )

Sakra Plesku proč děláš z lidí pitomce!Wolf už není poslancem skoro tři roky.Byl zvolen na období 2006-2010 teď je jen EXposlanec.

osel ( 11. února 2013 16:23 )

Jen houšť a větší kapky! Pomaly by měli otevřít "vězenskou pobočku Parlamentu"

Zobrazit celou diskusi