Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Policie hledá exposlance Wolfa: Je obézní, neozbrojený a nemá nakažlivou nemoc

Policie pátrá po exposlanci Petru Wolfovi
Policie pátrá po exposlanci Petru Wolfovi  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK, ljš - 
25. ledna 2013
14:44

Má strávit 6 let ve vězení, skývá se ale neznámo kde. Bývalý poslanec ČSSD Petr Wolf se podle soudce vyhýbá výkonu trestu, proto po něm pátrá policie. Vyhlásila po něm celostátní pátrání.

"Ostravský krajský soud dnes vydal příkaz k zadržení bývalého poslance Petra Wolfa (dříve ČSSD), neboť se vyhýbá nástupu k výkonu trestu. Policie jej má proto dopravit do věznice," řekl mluvčí soudu Jiří Křivský. Wolf byl odsouzen za zneužití dotace. Ve vězení by měl strávit šest let.

"Dosud se nepodařilo odsouzenému doručit výzvu k nástupu do výkonu trestu. Nepodařilo se to prostřednictvím pošty ani policie. Ta se o to pokoušela několikrát. Soudce tak dospěl k názoru, že se vyhýbá nástupu do vězení," uvedl Křivský s tím, že policisté se pokoušeli bývalého poslance kontaktovat několikrát. "Těch pokusů bylo dost. Soudce má obavu, že se bude skrývat," doplnil.

Příkaz odešel dnes poštou policii. "Tedy pravděpodobně jiný útvar policie začne docenta Wolfa hledat. Když ho najde, tak ho dodá do nejbližší věznice," řekl Křivský serveru Lidovky.cz. "Pak dostaneme zprávu, že výkon trestu nastoupil," dodal. Už počátkem ledna Wolf požádal soud o čtyřtýdenní odklad nástupu. Soud to ale zamítl. Čas chtěl odsouzený na vyřízení osobních záležitostí.

Podvod

Soud uznal Wolfa vinným, že podvedl ministerstvo životního prostředí, od něhož dostal dotace na základě nepřesných, zkreslených a lživých informací. Na dva projekty spolu s manželkou v letech 2005 až 2007 čerpal 11 milionů korun.

Ostravský krajský soud bývalému poslanci uložil pět let vězení a pokutu milion korun. Vrchní soud v Olomouci trest Wolfovi zpřísnil na šest let vězení a pokutu pět milionů korun.

Odsouzena byla i Wolfova manželka k podmínečnému tříletému trestu a pokutě milion korun. Na svých internetových stránkách Wolf uvedl, že rozhodnutí soudu považuje za nesprávné a nespravedlivé a prostřednictvím svého obhájce podává dovolání k Nejvyššímu soudu.

zadnice ( 26. ledna 2013 10:59 )

Jděte do háje, to máte páni soudci a policie z toho, že když je odsouzen tak ho hned nestrčíte za mříže. Jinak to dejte reportérům Novy a Primy a ti vám ho do tří dnů najdou i s natočením rozhovoru!!!

carlosis ( 25. ledna 2013 21:35 )

Vcera jsem se vratil z Baham,byl tam,pujcil jsem mu petikilo a posilam to info Interpolu

ppadys13 ( 25. ledna 2013 16:01 )

fesak-hubert:...ty musíš mít IQ20,debile

marie60 ( 25. ledna 2013 15:57 )

Tady je diskuse o Wolfovi.

marie60 ( 25. ledna 2013 15:55 )

Policie hledá exposlance Wolfa: Je obézní, neozbrojený a nemá nakažlivou nemoc. **** Jak to mohou tak tvrdit, že je neozbrojený a nebo jestli už není nějakou děvou nakažen ? Měli si ho pojistit a strčit ho do vazby.

Zobrazit celou diskusi