Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pohřbili kamarádky (†18 a †20) z rallye: Táta zpíval dceři u hrobu

Autor: Slávka Červená, Ladislav Leimer - 
16. listopadu 2012
19:50

(Video) V Nivnici se na 1500 lidí rozloučilo s oběťmi rallye smrti, tragicky zesnulou Natálkou (†20) a Karolínkou (†18). Po církevním obřadu následoval dojemný pohřeb, na kterém Břetislav Č. (45), otec Natálky, své dceři naposledy zahrál u hrobu na kytaru a zazpíval…

Natálie a Karolína zemřely minulou sobotu se dvěma kamarádkami (†7, †18) při RallyShow Uherský Brod, v nedalekém Lopeníku je srazil závodní vůz bratří Bartončíkových. S dívkami se dnes přišly rozloučit jejich rodiče, sourozenci i kamarádi. A jejich oči nezůstaly suché…

Dívky byly spuštěny do hrobů současně

Z kostela Andělů strážných, kde se konal církevní obřad, se vydal průvod  truchlících na čtyři sta metrů vzdálený hřbitov, kde jim špalír udělali motorkáři. Pohřební vůz pak vjel k hlavnímu kříži na hřbitově.

První byla vynesly k jejímu hrobu rakev Karolíny, poté rakev Natálky. V 16 hodin byly obě rakve spuštěny do země, zároveň. „Společně jsme se s dívkami loučili v kostele, chceme je i teď pochovat společně, uložit je k věčnému spánku,“ objasnila jedna z pozůstalých. U každého hrobu byl kněz pocházející z Nivnice, každý bych s rodinou oběti spřízněn.

Otec Natálky jí nad hrobem zazpíval

Hřbitov se zaplnil všemi 1500 truchlícími. Pozůstalí a přátelé nesli na poslední sbohem i velké srdce poskládaná z bílých růží. Mnoho dívek neslo malé bílé peřinky.

„Je to tradice, peřinky se vždy nosí, když zemře svobodná dívka,“ vysvětlovala místní žena. Po obřadu našel sílu otec Natálky, Břetislav Č. (45), který do mikrofonu poděkoval všem za účast, telefonáty i návštěvy, a Natálce při kytaře zazpíval vlastní písničku, která se jmenovala Život. Následovala písnička Pověste ho vejš od Michala Tučného v podání zpěvačky kapely Buffalo Bill, kterou Natálka milovala. Před třemi týdny ji chtěla zazpívat, když slavil její tatínek narozeniny.

 

Video  Pohřeb Natálky (†20) a Karolínky (†18): Táta zpíval dceři na hrobě  - Blesk - Martin Hurda
Video se připravuje ...

Každý z účastníků pohřbu vhodil do vyzdobeného hrobu malou větvičku krušpánku s bílou mašličkou a všichni byli poté pozváni na „trachtu“ – smuteční hostinu do místní Besedy.

verniv ( 3. prosince 2012 16:34 )

Ty deb*le (kr*vo) .. Nebydlíš tu, nevíš.. tady je to bráno jako úcta.. holky sem obě znala, velmi dobře! Všichni! VŠICHNI jsme se s něma chtěli rozloučit, tak proč sem tlačíš něco o publistice.. To může napsat jenom takový člověk, který nikdy neztratil blízkého.. A proč o to média měli zájem..? Hold, byla to pro nich velká událost, něco, na čem můžou zbohatnout a to je, bohužel, v naší zemi jejich priorita.. Pohřeb byl nádherný.. Tohle si nikdo nezaslouží a ty promiň, ale Styď se!

va45 ( 17. listopadu 2012 21:43 )

Hmm to se ti povedlo.Mediálních hvězd.Ty holky chtěli určitě být mediální až umřou.Měly to přímo v závěti.Oni se těm dvoum blbům co to auto řídili rozhodně o to neprosili aby z nich udělali medíálné hvězdy.Jestli jsi si nevšim tak ty holky chodili taky do nějaké školy.Přišli tam určitě jejich spolužáci a jejich rodiče.

keep.smiling ( 17. listopadu 2012 20:22 )

vysvětlovat asi, že je rozdíl mezi kremací a pohřbem, navíc mezi rozloučením se s nebožtíkem ve městech (většiniou jen skutečně blízcí lidé a přátelé), nebo na venkově, např. Slovácku, či Moravě, je asi zbytečné... Na vesnicích se stále udržuje zvyk, že se ke smutečnímu průvodu přidávají lidé, kteří ani nemuseli znát nebožtíka, ale znali někoho z jeho blízkých - a to jen proto, aby vyjádřili svou úctu k pozůstalým, nebo smutek z toho, co se stalo... ale odsuzovat je za to je dost nevkusné.

keep.smiling ( 17. listopadu 2012 20:16 )

ale no tak, nenadávejte si...už konečně odejděte od toho zrcadla!

keep.smiling ( 17. listopadu 2012 20:15 )

oprava - pár...setkala...

Zobrazit celou diskusi