Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Přítel Beaty byl na tragické rallye pořadatel: Holky tam přišly za mnou!

15. listopadu 2012
12:23

Zbytečná smrt čtyř mladých dívek na rallye v Lopeníku otřásla celým Českem. Beata (†18) šla se sestrou (†7) a kamarádkami (†20, †18) za svým přítelem, který byl na závodě jedním z pořadatelů.

„Jo, já jsem byl pořadatel, ony tam přišly za mnou,“ řekl deníku Právo mladík. Čtyři lidské životy vyhasly přímo před jeho domem. „Beata s ním chodila, on bydlel v domě, od kterého vede ten vydlážděný chodník k silnici. Těsně před tím místem auto dopadlo do trávy a celou skupinu smetlo,“ popsal deníku jeden z obyvatel.

Jednadvacetiletý přítel Beaty a starší žena (62) skončili po nehodě na traumatologickém oddělení nemocnice v Uherském Hradišti.

Při nehodě zemřely čtyři mladé dívky

Při sobotním závodu RallySprint Uherský Brod vylétlo v mírné zatáčce za horizontem auto z trati a srazilo šestičlennou skupinku. Čtyři dívky – Beata (†18), její sestra Klára (†7) a kamarádky Natálie (†20) a Karolína (†18) závodní speciál zabil.

Řidič je na tom prý psychicky velmi špatně. „Tragédii nese velmi špatně hlavně poté, co nás většina médií jednoznačně odsoudila. Přitom je celá řada už nyní jasných okolností, které se staly zcela jinak,“ řekl Právu navigátor a bratr řidiče Josef Bartončík.

clio ( 18. listopadu 2012 12:03 )

A to by byla zaruka toho ze Bartoncik nevyjede ze silnice do prikopu nebo domku?

clio ( 17. listopadu 2012 21:45 )

Nereste holky , staly mimo silnici , nikoho ze zavodniku tim neohrozovaly , staly v prikope a presto ridic vyjel ze silnice do prikopu kde smrtelne srazil 4 holky a i pres smrtelne srazene holky dal pokracoval v jizde prikopem kde posleze jeho desivou jizdu zastavil prorazenim plotu s betonovou zidkou na soukromem pozemku.

clio ( 17. listopadu 2012 21:39 )

Navigator Bartoncika neupozornil ridice na schylujici se katastrofu .Spali oba dva.

clio ( 17. listopadu 2012 21:37 )

Ale to nebyl duvod aby ridic sjizdel ze silnice do prikopu a dal v nem pokracoval v jizde i pres mrtvoly.Usnul za volantem nebo mu vypla mysl , nebo kratkove neudrzeni pozornosti pri jizde ?

tipr ( 17. listopadu 2012 20:17 )

Takze zbyva uz jen Cim se zabyval ridic pred osudnym sjetim ze silnice, Proc ridic sjel ze silnice do prikopu, Proc tim prikopem pokracoval v jizde .

Zobrazit celou diskusi